Нешто тражите?

субота, 9. новембар 2013.

Изложба илустрација за децу у галерији СКЦ-а

У четвртак, 7. новембра у 19. сати у Срећној галерији СКЦ-а, отварена је самостална изложба илустрација ауторке Ане Георгијев. Изложба траје до 21. новембра, 2013. године.
Ана Григорјев (1974), завршила Школу за дизајн и Ликовну академију у Београду, одсек сликарство. Бави се илустровањем књига за децу (сликовнице, уџбеници, романи, приручници…) Илустровала преко 100 књига за децу, око 50 сликовница и 10 уџбеника за домаће и иностране издавачке куће. Деци је позната по илустрацијама за књиге "Коњић грбоњић", "Златни кључић", "Књига за сваку девојчицу", "Ана и Лука упознају Србију". Недавно је из штампе, у издању "Евро Ђунтија" изашла и "Снежна краљица" са њеним илустрацијама.
 

Неке од књига које је илустровала продате су и преведене у више од тринаест земаља и постале веома популарне.

Овогодишња награда Удружења ликовних уметника примењених уметности и дизајнера Србије за илустровање дечјих књига припала је Ани Григорјев за илустровање дечјих књига издавача Евро-Ђунти, Пчелица и Чаробна књига.
Pin It Now!

Нема коментара:

Постави коментар

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу