Нешто тражите?

субота, 16. април 2011.

"Рио" стигао у биоскопе , поклањамо вам карте!

Филмски спектакл године - РИО – стигао је у домаће биоскопе прошле недеље, и изазвао невероватно интересовање гледалаца. У питању је ново остварење аутора хит трилогије „Ледено доба“.

Прича ове комичне анимиране авантуре за децу и одрасле, настале у студију „Blue Sky“, дешава се у једном од најегзотичнијих градова на свету, Рио де Жанеиру, дому карневала, дугачких плажа и самбе. Плавко, ретки плави ара папагај, живи у малом граду у Америци мислећи да је последњи припадник своје врсте. Он чак не уме ни да лети. Једнога дана, међутим, појављује се бразилски научник са вестима да у Рију живи још једна плава ара, женка Бисерка. Плавко и његова власница Линда одлучују да на кратко напусте свој удобни живот и крену на узбудљиво путовање у Рио. Тамо ће их сачекати кријумчари ретких птица, који ће уз помоћ злог макао папагаја Најџела киднаповати Плавка и Бисерку, желећи да их продају. Плавко ипак успева да побегне уз помоћ храбре и веште Бисерке, две птице-мангупа са улице, Педра и Ника, као и брбљивог и брижног тукана Рафаела. Уз помоћ нових пријатеља које је стекао, Плавко ће наћи храбрости да научи да лети и успети да се врати својој власници, Линди, најбољој пријатељици коју је једна птица икада имала.



РИО је први анимирани филм синхронизован на српски језик ове године. Гласове Плавку и Бисерки позајмили су Драган Мићановић и Ана Софреновић, а у осталим улогама појављују се Бојан Жировић, Марко Живић, Јелена Петровић, Луна Лу и Иван Ивановић. Редитељ синхронизације је Драган Вујић Вујке. За дечије гласове у синхронизацији „Рија“ одржана је јавна аудиција у којој је учествовало преко 50 деце, са циљем да се одаберу једна девојчица и један дечак.

Редитељ ове авантуре за све узрасте је бразилски редитељ Карлос Салдања (Ледено доба, Роботи). Салдања, рођени Бразилац, посветио је године припремама за РИО, који је постао један од његових најважнијих пројеката. Стварање магичног света „Рија“ и његових главних ликова представљало је и велики изазов аниматорима, уметницима, моделарима, експертима за специјалне ефекте у студију „Blue Sky“.



Рио се од 14. априла налази на програму биоскопа „Колосеј“, „Ster Cinemas“, Дом синдиката, „Roda Cineplex“ и Tuckwood Cineplex“ у Београду, као биоскопа „Arena Cineplex“ у Новом Саду.

Megacom film и Детињарије поклањају Београђанима 3 x 2 карте за 19. април. Како да учествујете? Једноставно је - на зиду Фејсбук стране Детињарија оставите свој коментар а ми ћемо затим објавити победнике и објаснити им како да преузму карте.

У међувремену, уживајте у Најџеловој песми из филма!


Pin It Now!

Нема коментара:

Постави коментар

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу