Нешто тражите?

петак, 15. април 2011.

Слатке успомене из детињства

У Легату Милице Зорић и Родољуба Чолаковића од 20. марта до 20. априла траје изложба "Музеј детињства" Владимира Перића. Десетогодишњи пројекат "Музеј детињства" започет је 2006. године и подразумева фото архиву, колекцију играчака, амбалаже, школског прибора, спортских реквизита, касица, лектире, албуме са сличицама, итд.
Пројекат "Музеј детињства" чини серија изложби, које указују на правац у којем се формира збирка овог музеја, која би 2016. године могла бити представљена у једном новом простору. Подсећања ради до сада је "Музеј детињства" био представљен у Културном центру Београд, Дому културе студентски град, Музеју примењене уметности, Музеју савремене умјетности Републике Српске у Бања Луци и Градској галерији у Пожеги. На изложби у Легату Чолаковиц биће приказан избор амбалаже кондиторских производа за децу, као што су бомбоне, бомбоњере, налепнице, кашичице за сладолед, итд. Артефакти приказани на изложби чине део збирке коју Перић формира последњих неколико година. Сваки од тих артефаката носи јединствену енергију и емоцију, без обзира што су одбачени од претходних власника.
Музеј детињства намењен је онима који су имали, куповали, сећају се или се на друге начине препознају у поново пронађеним луткама, играма, свима чије су историје бар делом садржане у овој наизглед носталгичној и сентименталној поставци (фото: Блиц, Владислав Матић).











Pin It Now!

Нема коментара:

Постави коментар

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу