Нешто тражите?

понедељак, 16. јануар 2012.

Ледена зимска чаролија - Успавана лепотица

После великог успеха и распродатих представа "Лабудово језеро", "Пепељуга" и "Крцко Орашчић", врхунски ансамбл Националног балета на леду из Ст.Петерсбурга овог пута представља најлепши и најпознатији балет П.И.Чајковског, "Успавана лепотица" на леду.

Национални балет на леду из Санкт Петерсбурга, који је до сада имао преко 7.000 наступа широм света, представља изузетан спој класичног балета и уметничког клизања, и нуди публици несвакидасњи спектакл у форми балета на леду.
Национални балет на леду је основао Константин Бојарски 1967 године постављајући продукцију засновану на „Крцку орашчићу“ Чајковског, по први пут комбинујући уметност клизања на леду са класичним руским балетом
Током година не само да се репертоар ширио, већ су префињеност и дизајн поставки, позоришних реквизита и костима, такође усавршени. Овај несвакидашњи ансамбл данас сачињава преко 80 врхунских плесача на леду који очаравају гледаоце у позоришним дворанама широм света, плешући на сцени глаткој као огледало.
Већина плесача долази из редова клизача-такмичара у дисциплинама појединачног и клизања у паровима, који су освојили руске и међународне медаље у клизању на леду. Они су прошли кроз напоран и интензиван тренинг код кореографа Константина Расадина који је више од 23 године био водећи солиста балета Театра Марински а плесао је и радио са звездама као што су Рудолф Нурејев, Михаил Баришњиков и Наталија Дудинскаја.
Национални балет на леду из Ст. Петерсбурга привлачи публику свих узраста због прекрасне музике, богате сценографије и великог броја костима, и чаролију позориста претвара у клизачки рај.

Велика дворана Сава Центра,
21. јануар, 20.00
Цена улазница: 1600, 1900, 2200 и 2500 дин.

Pin It Now!

Нема коментара:

Постави коментар

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу