Нешто тражите?

понедељак, 2. април 2012.

Ускршње дрво са 10.000 јаја

Ускрс је једном годишње, али један немачки брачни пар Крафт је од тога направио животни пројекат.

Волкер и Криста Крафт већ 40 година поводом тог великог празника ките своју башту у Салфилду. Прошле године дрво испред куће окитили су са чак 9.800 шарених јаја!
А, све је почело давне 1965. године, када је Волкер на старо дрво јабуке окачио 18 ускршњих јаја. То је, како каже, требало да буде нешто симболично, јер ако китимо јелке за Божић, зашто не бисмо на сличан начин обележили и Ускрс.

Крафтовима су потребне скоро две недеље да оките дрво, а најтежи део су безбројна пењања и силажења са дрвета. Признају да им то све теже и теже пада, што због година, што због броја јаја које треба да поставе. 

"Првобитна идеја је била да украсим ово старо дрво због моје деце, јер је Ускрс за њих посебан празник". Прва јаја која је направио била су од пластике. Међутим, њихов необични пројекат је растао из године у годину, па су у прављењу и бојењу јаја учествовала и њихова деца. Њихова кћерка Габријела Румрих каже да је у почетку јаја осликавала једноставним декорацијама, као што су цветови, а касније и оним компликованијим. Прво јаје осликала је са са четири године, а данас јој је 40.

Током година, њихово дрво је постало популарно и ван Салфелда. На њихово имање сваке године дође чак 13.000 посетилаца који желе да виде ово необично дрво. (www.nezavisne.com)





Pin It Now!

1 коментар:

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу