Нешто тражите?

петак, 20. април 2012.

"Ковчежић пун блага" у Народној библиотеци

У Народној библиотеци Србије у суботу, 21. априла у оквиру програма "Дечје Народне библиотеке Србије" биће одржана радионица за децу под називом "Времеплов по српским земљама".

Програми намењени ученицима основних школа и деци предшколског узраста одржавају се сваке друге суботе у здању националне библиотеке на Светосавском платоу, са почетком у 11 часова. Улаз је слободан али је број учесника ограничен на 20.

Како је најавила Народна библиотека, заинтересовани малишани ће и овог пута имати прилику да се на необичан и занимљив начин упознају са националном библиотеком, да кроз посебну радионицу сазнају како су њихови вршњаци у средњем веку учили да читају и пишу, као и да се упознају са основама рестаурације и конзервације старих и ретких књига, па чак и да сами на тренутак постану рестауратори.

Радионица почиње у централном холу причом о историјату Народне библиотеке Србије и обиласком изложбе. У читаоници Археографског одељења деци ће бити откривен "Ковчежић пун блага" или "Како је принц Растко учио да пише?".

У козерваторској лабораторији деца ће се сусрести са "докторима за болесне и повређене књиге" а на крају времеплова, вратиће се у садашњост упознавањем како данас изгледа Народна библиотека и књиге које се у њој чувају.

Извор: Танјуг
Pin It Now!

Нема коментара:

Постави коментар

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу