Нешто тражите?

уторак, 17. април 2012.

У петак почиње "Позориште Звездариште"!

Дечји позоришни фестивал „Позориште Звездариште“ биће одржан од 20. до 25. априла у Установи културе „Вук Караџић“ (Булевар краља Александра 77а, Београд). Десету, јубиларну манифестацију за децу и младе организује ГО Звездара, уз подршку Министарства културе Републике Србије и Секретаријата за културу Скупштине града Београда. 
Ове године, за учешће је пријављено 45 представа из 37 позоришта и девет држава, а селектор Момчило Ковачевић одабрао је десет представа. Тим поводом је рекао: „Имајући пред собом слику целог културног региона Балкана кроз дечја позоришта која их можда и најистинитије приказују, запажа се, социолошко-политички гледано, да у земљама европске заједнице, или кандидатима, преовлађују представе у којима чудо или чаробни штапић доносе срећан крај. Много ређе гледамо поучне представе о исплативости личног труда. Иако има оних који с презиром гледају на то – да свака позоришна представа, нарочито она за децу, мора нужно садржавати неку поруку – поуку, и да није довољно да нас само забави; ја сам за поруку. У свакој од десет одабраних представа тражио сам причу о раду, о Цврчку и мраву."

Комплетан програм фестивала преузмите овде.
Pin It Now!

Нема коментара:

Постави коментар

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу