Нешто тражите?

петак, 11. мај 2012.

Сутра је фестивал писаца за децу "Витезово пролеће"!

Десети београдски фестивал писаца за децу "Витезово пролеће" биће одржан у суботу, 12. маја, од 18 часова у великој дворани Центра "Сава".
У фестивалском програму малишанима из целе Србије, којих ће бити четири хиљаде, представиће се писци из лектира и читанки: Добрица Ерић, Радомир Андрић, Милован Витезовић, Раша Попов, Недељко Попадић, Миодраг Јакшић, Љубомир Ћорилић, Слободан Станишић, Светислав Вуковић, Александар Чотрић, Бојан Љубеновић и други.

Поред четрдесет наших најзначајнијих писаца за децу, у програму за најмлађе учествоваће познати глумци, певачи и забављачи.

У оквиру Фестивала, награда за животно дело, за изузетан допринос у стваралаштву за децу биће додељена нашем познатом песнику Светиславу Свети Вуковићу, а "за изузетан допринос улепшавању света детета" - Леонтини Вукомановић.

Гласовима читалаца часописа за децу "Витез" проглашени су Миодраг Јакшић и Јулија Марјановић, за песника и песникињу године, Нина Јанковић за глумицу године, Ненад Окановић за глумца године, Гоца Тржан за певачицу године, Бора Ђорђевић за певача године.

У оквиру фестивала биће додељено мноштво награда листа "Витез" најталентованијој деци Србије у области књижевног и ликовног стваралаштва.

Улаз на Десети београдски фестивал писаца за децу "Витезово пролеће" је слободан.
Pin It Now!

Нема коментара:

Постави коментар

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу