Нешто тражите?

субота, 19. мај 2012.

Припремите се за Ноћ музеја - Propolis Books вас награђује!


Ноћ музеја само што није почела, и време је да се припремите за вечерашње путовање у свет уметности и науке читањем пригодне литературе. Зато је Propolis Books спремио прави поклон за вас - четири интерактивне књиге које ће својим занимљивим приступом ваше дете заинтересовати за свет узбудљивих истраживања и нових сазнања!

ЈАКО ЈАКО ДАВНО
Прича, проблем, списак могућих решења, и – Еурека!
То је то! Постани проналазач и тестирај своју креативност са уради-сам моделима и експериментима.

Од прелажења реке до подизања терета, прва књига из серије Велики проналасци поставља питања која воде до првих десет проналазака у историји човека. Сазнај како је точак променио људску свакодневницу и зашто је човек изумео копље. Затим осликај пећину, сагради сојеницу и направи сплав, мост и ђерам.
 
ВИСОКА ТЕХНОЛОГИЈА
Прича, проблем, списак могућих решења, и – Еурека!
То је то! Постани проналазач и тестирај своју креативност са уради-сам моделима и експериментима.

Од мобилних телефона најновије генерације који шаљу слике и кратке филмове,  до плазма ТВ екрана, суперкомпјутера и Интернета, пратимо развој технологије кроз узбудљиве проналаске у другој књизи из серије Велики проналасци. Укључи се на „информациони аутопут” и провери да ли можеш живети у виртуелној стварности.
Научи све о најбржим компјутерима на свету и како специјални софтвери могу да утичу на твоја чула. Затим направи ремек-дело кабину за мобилни телефон, кацигу за виртуелну стварност и микрочип лавиринт.

АРМСТРОНГ И КОМАДИЋ МЕСЕЦА

АРМСТРОНГ И КАМЕН С МЕСЕЦА је смештен на пијацу  дрангулија, прометан улични базар на коме се могу пронаћи разни стари предмети. Господин Претуровић има најзанимљивију тезгу претрпану необичним предметима. Сваки од њих има причу – велику причу! Душко и његова сестра Софија често троше свој џепарац код господина Претуровића и уживају у дивним причама које прате сваку куповину.

Ова књига:
• описује живот астронаута Нила Армстронга  у занимљивој ПРИЧИ
• приказује славни и историјски моменат његовог слетања на МЕСЕЦ
охрабрује децу да се ГЛУМОМ укључе у причу.

 ЛЕОНАРДОВА ПАЛЕТА

Занимљива комбинација реалног и фиктивног плана кроз маштовиту причу чији су главни јунаци брат и сестра, свог читаоца упознаје  са Леонардом  и његовим делима, као и неоствареним замислима, и показује колики је његов утицај на време у коме данас живимо. Ренесансна Италија представлјен аје на јасан и лако схватљив начин.

Ова књига:
• прича биографску причу славног Леонарда
• преноси чувена путовања и историјска открића
• охрабрује децу да се укључе правећи представу



Детињарије и Propolis Books поклањају по примерак од сваке књиге најбржим читаоцима. Пошаљите и-мејл на detinjarije@gmail.com и оставите своје податке и назив књиге коју желите да добијете, а ми ћемо вас обавестити уколико сте освојили књигу.  Срећно!

Ево и резултата за књигу "Матиш баш свуда" ауторке Кристин Дал: по један примерак освојили су: Драгана Мујезиновић, Жељко Петковић и Јелена Симић. Честитамо добитницима, а осталима више среће следећи пут!



Pin It Now!

2 коментара:

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу