Нешто тражите?

уторак, 5. јун 2012.

Табела бесплатних програма за ученике током летњег распуста



Секретаријат за спорт и омладину града Београда ће и током овог летњег распуста суфинансирати бесплатне програме за ученике београдских школа.
У понуди ће се наћи програми 48 спортских организација, са више од 70 спортских садржаја који ће бити реализовани на територији свих 17 београдских општина.

Већи део програма биће реализован у 16 београдских спортских центара, као и на простору јавних предузећа „Ада Циганлија” и „Хиподром Београд”. Овим програмом планирано је да буде обухваћено око 30.000 београдских ученика.

Као и претходних година, такође ће бити понуђено 39 разноврсних програма за младе, у реализацији  31 организације, установе или предузећа.

Када је реч о спортско-рекреативним програмима, СРЦ „Пионирски град”, „Zvezda City Oaza”, Градски центар за физичку културу и СРЦ „Милан Гале Мушкатировић” понудиће летње кампове са разноврсним програмом.

Школу пливања и усавршавања технике пливања организоваће, између осталих, СРЦ „Ташмајдан”, СЦ ,,Олимп” на Звездари, СЦ ,,Нови Београд” (овај центар поред пливања, припрема и програм забаве на води „Аквадром”) и Градски центар за физичку културу. Такође, часови пливања ће се одржавати и у Спортском друштву „Колубара” у Лазаревцу, Центру за физичку културу „Врачар” и Заводу за спорт и медицину спорта Републике Србије на Кошутњаку.

Школу ватерпола понудиће Спортски центар „Пинки” у Земуну, „Ташмајдан”, ,,Олимп”, ЈП „Ада Циганлија”, Спортско друштво „Колубара”, Центар за физичку културу Врачар, Ватерполо клуб „Партизан” и Ватерполо клуб за даме „Таш 2.000”.

Разноврстан програм у области водених спортова допуниће и школа веслања (Веслачки клуб ,,Партизан”), обука у једерењу (Академски једриличарски клуб ,,Београд” и Једриличарски клуб „Земун”), школа кајака и кануа (Кајак клуб „Барајево”, Кајак кану клуб „БСК Борча”, Кајак кану тенис клуб ,,Забрежје” и Наутички клуб „Београд”), као и обука у скијању на води и вејкборда у организацији Београдског савеза.

Када је реч о спортовима ван воде, ове године биће организована школа тениса у Спортском центру „Вождовац”, Градском центру за физичку културу, Тениском савезу Београда, Тениском клубу „Викторија” и клубу „Топ тен” из Винче.
Школу јахања понудиће ЈП ,,Хиподром Београд” и  Коњички клуб „Београд”, док ће се обука из одбојке, одбојке на песку, кошарке, фудбала и рукомета наћи у понуди Спортског предузећа ,,Торвел”, СЦ ,,Олимп”, Центра за културу и спорт ,,Шумице”, СРЦ „Љубомир Ивановић Геџа”, Друштва за физичку културу и одмор „Партизан Жарково”, Спортског савеза „Сопот”, Кошаркашког клуба „Котеж” и Одбојкашког клуба ,,Младост” из Бегаљице.

Поштоваоци шаха имаће прилику да своје знање поправе у школи коју ће организовати Шаховски савез Београда. Школу атлетике организује СД „Колубара” из Лазаревца, а школа стоног тениса у програму је Центра за културу и спорт „Шумице”, Друштва за физичку културу и одмор „Партизан Жарково”, СРЦ „Љубомир Ивановић Геџа” и Завода за спорт и медицину Републике Србије на Кошутњаку.

Школу бициклизма омогућиће Бициклистички савез Београда, док ће се у понуди наћи и атрактивни спортови попут америчког фудбала (у организацији клуба „Београд”), бадминтона (СД „Колубара” и СРЦ „Љубомир Ивановић Геџа”), као и школа оријентиринга у организацији ЦКС „Шумице”.

Традиционално ће и особе са инвалидитетом имати богату понуду у организацији Спортског савеза особа са инвалидитетом Београда, који ће на Ади организовати програм подршке интегралној рехабилитацији тих особа кроз рекреативне и спортске активности. Такође, Савез друштва за помоћ ментално недовољно развијеним особама града Београда понудиће школу стоног тениса, пливања и куглања. Удружење слепих и слабовидих Србије „Бели штап” приредиће школе пецања, сликарства, кулинарства, фотографије, аикида и камповања, док ће Удружење за спорт хендикепираних ученика Србије  организовати школу пливања, тениса, мачевања и јахања.

Све детаљне информације о понуђеним програмима (датуми одржавања, сатнице и телефони) - на следећим линковима:



Pin It Now!

Нема коментара:

Постави коментар

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу