Нешто тражите?

четвртак, 23. август 2012.

Свемир, Океан, Диносауруси – Енциклопедије с налепницама

Издавачка кућа Лагуна овог овог лета за децу је приредила три величанствене, прикладно опширне енциклопедије с налепницама које врве од очаравајућих чињеница о свемиру, мору, диносаурусима и животињама (енциклопедија о животињама је у припреми). 
Ово је сјајан увод у фантастични свет свемира, океана, диносауруса и животиња. Деца ће се не само забавити тражећи одговарајуће налепнице, већ ће и сазнати много занимљивих чињеница. Преко 600 налепница!

Ово нису само обичне сликовнице с налепницама већ допадљиве ризнице занимљивих и важних обавештења изнетих на једноставан и прихватљив начин. Пуне су података о копненим и морским животињама, о давно несталим диносаурусима, као и о тајнама свемира.
Све научне чињенице и необичне појединости изнете су на једноставан и прихватљив начин, лако се памте и пропраћене су квалитетним сликама у боји.
На крају сваке књиге налази се више стотина налепница којима треба пронаћи место уз текст. Осим за лепљење на означена места, много њих служи за произвољно лепљење на свескама, перницама и другим местима за која се деца одлуче. Налепнице могу скидати и поново лепити и тако пружају сате уживања у креативној активности.
Уз живописне слике и пратеће текстове деца ће сазнати како изгледају данашње птице, рибе, инсекти и животиње, чиме се хране и које су им особине, какви су предели у којима обитавају и ко су им природни непријатељи.
У књизи о диносаурусима (прелистајте) описан је велики број ових изумрлих животиња, с подацима о времену кад су живеле, какве су биле и како смо уопште дошли до свих тих сазнања.
Енциклопедија о океану (прелистајте) пружа увид у живи свет на води, око ње и у њеним дубинама, као и у угроженост појединих врста и читавих екосистема и мере које људи данас предузимају да их заштите.
У књизи о свемиру (прелистајте) деци су приказане планете, звезде, сазвежђа и галаксије с основним објашњењима и занимљивостима везаним за њих.



Pin It Now!

Нема коментара:

Постави коментар

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу