Нешто тражите?

субота, 15. септембар 2012.

У Лазаревцу од понедељка 24. Фестивал хумора за децу

Фестивал хумора за децу биће одржан од 17. до 21. септембра у Лазаревцу.
Такмичење дечјих драмских трупа, изложбе дечјих радова и дружење са писцима и глумцима само су део програма 24. издања овог фестивала.

Првог фестивалског дана биће додељена награда “Златно Гашино перо”, а овогодишњи лауреат је Мирјана Стефановић.

Потом ће се током целог дана у Центру за културу Лазаревац одвијати такмичење дечијих драмских група, док ће свечано отварање 24. Фестивала хумора за децу бити сутрадан, 18. септембра, у подне када ће бити додељено и “Сребрно Гашино перо“ Попу Д. Ђурђеву.

Истог дана, писци и глумци Слободан Станишић, Добрица Ерић, Душан Ђурђев, Мирјана Стефановић, Гордана Тиморијевић, Урош Петровић, Игор Коларов, Бранко Стевановић, Градимир Стојковић, Бошко Ломовић, Дејан Алексић, Драгомир Ћулафић, Виолета Јовић, Шимо Ешић, Елизабета Георгиева, Рајко Лукач, Гордана Малетић и Славка Петковић-Грујичић посетиће основне школе на територији Лазаревца.

Позориште “Пулс театар” ће 18. септембра за госте фестивала извести представу “Уплакана Катарина” по тексту Зорана Ћосића, а у режији Александра Трмчића.

Традиционално, трећи дан је резервисан за маскенбал у коме ће учествовати деца свих лазаревачких основних школа и гости из других општина. Међутим, деци која учествују на конкурсу овај дан је најпознатији по додели награда најбољим учесницима.

На програму су и округли сто за библиотекаре дечијих одељења, као и изложбе дечјих радова који су награђени на конкурсу Фестивала. (Блиц)
Pin It Now!

Нема коментара:

Постави коментар

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу