Нешто тражите?

среда, 5. септембар 2012.

Почело снимање луткарске серије "Кукурику шоу"!

фото: Јасминка Петровић
Дечја редакција Телевизије Београд почела је снимање нове лутка серије за предшколце у трајању од 15 минута.
У 15 епизода кроз различите драмске ситуације, негативне и позитивне примере, кроз игре, песмице и причице, деци овог узраста понудили би се различити садржаји кроз које би они усвојили неке основне појмове.
Емисије су духовите, динамичне, атрактивне и пријемчиве предшколском добу, забавне и образовне у исти мах.
Серија има сталне ликове: лутку петла Крештислава Петлића и његовог другара дечака Саву Савића младог научника у покушају. Петла глуми и анимира глумица Зорана Милошаковић Тасић, а дечака глумац Срђан Јовановић.

Сценарија је написала писац за децу Jасминка Петровић. Драматург и аутор сонгова Јелена Попадић Сумић. Лутку петла Крештислава направили су Милица и Никола Комазец. Композитор је Срђан Марковић. Око овог пројекта окупљена је велика телевизијска екипа. Продуцент је Љубица Мирић Петровић. Сценограф је Мира Андрејевић а костимограф Сузана Глигоријевић. Редитељ је Филип Чоловић. Уредник серије: Весна Гајовић.

Ево тема које  се обрађују у овој серији:

1. Почетак почетка - уводна емисија о почецима, шта је то крај а шта почетак, увођење ликова и њихових карактера. Рођење као почетак

2. Куд ме води вода - о важности воде. Колико наше тело има воде, какве све воде постоје на земаљској кугли. Ко од животиња не може без воде. Како се одржава лична хигијена. Прање руку, купање, како да шампон не уђе у очи. Бити чист и уредан у кући и обданишту.

3. Сасвим лично, породично - емисија о породици, члановима уже и шире породице. Породично стабло, родбински односи. Породица у животињском свету.

4. Опа клопа - емисија о здравој исхрани. Како доручкујемо, шта све једемо, а шта не бисмо требали да једемо. Неки основни појмови о витаминима, важности млека, меса и слично, како би смо што здравији били и порасли.

5. Храброметар - чега се све плашимо. Како превазићи страх. Који су страшни ликови из књижевности и цртаћа. Зашто волимо да гледамо страшне филмове и слушамо страшне приче.

6. Срећан пут, срећан пут '- колики је то свет кад може да стане на мапу или   глобус. Од моје зграде до школе има ...корака. Како се расте од столице и стола до паркића и вртића. Временска и просторна димензија путовања одрастања и освајања света.
7. Бајка за змајка - о сновима и реалности, о жељама и хтењима. Како да се остваре маштарије. Шта би било кад би било... Ко највише користи машту. Нука и уметност, шта је то? О бићима из бајки...

8. Природна природа - емисија о природи, очувању природе и загађењу животне околине. Шта је то екологија?

9.  О бонтону и телефону -  о адреси на којој станујеш. О томе како се окреће телефон и који су важни телефонски бројеви. Шта да радим кад сам сам у кући а нешто се догоди. Злоупотреба и правилна употреба телефона. 

10. Реч има музика - емисија која говори о музици. Шта је то тон, звук, ритам. О инструментима и како да направимо своје инструменте.
                 
11. Старо и ново - шта је то старо а шта ново. Старо време и садашње. Предности и мане. Како се некада живело,а како сада. Шта радити са старим стварима... Нови другари.

12. Морски зецојелен - емисија о кућним љубимцима. Како изабрати свог кућног љубимца. Шта да се ради ако родитељи бране. Предности кучића или мачки...

13. Ја сам сестрин брат - о сестрама и браћи, тренутак када они улазе у породицу. Коме је боље: јединцима или вишечланој породици пуној деце.

14. Би би ту - о вожњи, о саобраћају... о брзинама о раздаљинама. Авиони или камиони, бродови и подморнице.. Први корак научи да возиш бицикл...

15. Церек планета - о смеху, о разбијању досаде, о церек планети, о рођендану и смешним догађајима...

(РТС)
Pin It Now!

Нема коментара:

Постави коментар

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу