Нешто тражите?

среда, 5. септембар 2012.

Упознајте јунаке серијала Пикси!

Упознајте Каћу, Ацу, виле и принцезе, и наравно, Пиксија веселог вилењака и његово друштванце!
Пикси је серија изузетно популарних књижурака које обожавају и деца и родитељи. Читаоце свих узраста привлаче маштовите и богато илустроване приче. Цео велики серијал подељен је на мање. Главни јунаци у једном су Каћа или Аца и у тим књигама читамо о климавом зубу, о вожњи бицикла, о дешавањима у вртићу, школи... Други мини-серијал прати принцезе и виле у модерно испричаним бајкама. Следећа мини-серија посвећена је становницима шуме и малом вилењаку Пиксију по коме је цео серијал и добио име. И тако у бескрајон!
 
Интересантно је и то што на задњој корици сваке књиге Пикси поставља неку питалицу, загонетку, тражилицу... Или показује деци како да направе здраву воћну салату, предиван напитак од воћа да окрепи после утакмице. Учи их и како да уз мало маште направе акваријум, звездано небо и још много тога.

Родитељи сматрају да је одлично што су књиге мале, квадратног облика. Оне ће подстаћи децу да започну прављење своје библиотеке.
Цена им је веома приступачна и зато су идеалан поклон за радознале малишане.

Пикси књижурци угледали су свет давне 1954. године и од тада излазе непрестано. Серија сада броји преко 1.700 наслова.
 

 Издавачка кућа Моно и Мањана одабрала је 48 наслова за почетак. Нада се да ћете уживати у њима и да ће имати прилику да вас обрадује новим насловима... 


 
 
 
 
Pin It Now!

Нема коментара:

Постави коментар

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу