Нешто тражите?

понедељак, 10. септембар 2012.

„Пинокио“ отвара сезону у „Душку Радовићу“

Нова сезона у Малом позоришту „Душко Радовић“ почиње у уторак, 11. септембра у 20 сати премијером представе „Пинокио“.
По мотивима књиге Карла Колодија, текст је написао Слободан Обрадовића, а режију потписује Ксенија Крнајски.

„Пинокио“ је прича о дрвеном лутку који, пролазећи кроз бројна искушења, спознаје праве вредности у животу: искреност, хуманост, доброту. Из авантуре у авантуру Пинокио се суочава са изазовима и живописним ликовима који његов осећај дужности и одговорности стављају на пробу. Да би постао прави дечак, Пинокио мора да научи да разликује добро од зла, докаже своју несебичност, храброст и спремност да помогне другима. Заснована на роад мовие драматургији, представа приказује процес одрастања и сазревања у времену у ком су основне етичке смернице доведене у питање, потичући младе гледаоце на размишљање о свету који их окружује.

„Слободан Обрадовић је написао живу и врло ведру драму за децу користећи мотиве из оригиналне Колодијеве приче, али и лежерност и савременост дијалога, успостављене у деци добро познатој Дизнијевој верзији. Управо је та нова димензија коју Обрадовић креира у нашем садашњем тренутку, узбудљив доказ да одрастање и сазревање, којима се „Пинокио“ првенствено бави, не зависе само од догађаја и чињеница, већ подједнако и од угла из којег на њих гледамо“, каже редитељка.

У представи играју: Јелена Петровић, Ненад Радовић, Никола Протулипац, Милош Анђелковић, Сандра Родић Јанковић, Алек Родић и Јована Цветковић.

Репризе су заказане за 15, 16, 26, 27 и 29. септембар.
Pin It Now!

Нема коментара:

Постави коментар

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу