Нешто тражите?

петак, 26. октобар 2012.

Дизнијеви класици: „101 Далматинац“ од данас у продаји

Прошли пут смо вам представили Бамбија, а овај пут вам представљамо причу о 101 далматинцу.
Ово је прича о добру и злу као двема главним супротностима, али с важном напоменом: добро увек побеђује!
Прича о 101 далматинцу, белим псима с црним тачкицама који воде порекло из Далмације, почиње у кући нежење Роџера и његовог љубимца Понга.
Причу нам прича далматинац Понго, решен да Роџеру нађе животну супутницу. Сјајна прилика за „романтику“ показала се у парку: Понго је обмотао Роџера и симпатичну госпођицу својим поводцем па су они пали у воду. Несташно, али делотворно! Наиме, није се само Роџер заљубио у Аниту и оженио је, него се и Понго заљубио у њену далматинерку Пердиту.
Два пара живела су задовољно у љубави и слози. Ускоро је срећна псећа породица добила петнаесторо штенаца о којима је бригу водила кућна помоћница Нани. Једног дана се у њихову идилу умешала зла Анитина познаница Круела Де Вил која је желела да купи штенце. Када је била одбијена, та окрутна жена није стала, већ је послала своје помоћнике да украду штенце. Нани се успротивила, али лопови су је угурали у ормар! Понго и Пердита остали су без своје деце! Пердита је била неутешна, али је Понго, као прави супруг, умирио обећањем да ће их пронаћи.
Захваљујући помоћи својих пријатеља, изненађени далметинци своју децу проналазе у Круелином дворцу са још 84 штенца! Грозна спознаја их је шокирала: пси су Круели били потребни за бунду. Како се авантура завршава, сазнајте сами читајући причу о тим преслатким писма. И не заборавите, постоји и наставак: 102 далматинца!

Ко је написао причу?
Дизнијев анимирани филм 101 далматинац снимљен је 1961. године према књизи Дороти Смит. Ова дама иако пореклом из Енглеске, велики део свог живота провела је у Америци (где настају Дизнијеви филмови!), предивну причу о далматинцима објавила је 1956. године. Занимљиво је знати да су Дороти и њен супруг заједно са имали далматинца Понга, а након њега пар далматинаца који су добили 15 малих штенаца. Баш као и у Доротиној причи!
Pin It Now!

Нема коментара:

Постави коментар

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу