Нешто тражите?

уторак, 30. октобар 2012.

Бесплатан преглед дечијих ауто седишта

Удружење Родитељ вас позива на бесплатан преглед дечијих ауто седишта у недељу, 4.11.2012. од 11-14 часова у Београду, на паркингу код Сава центра (паркинг на страни са које се улази на концерте, први излаз са Газеле – паркинг је бесплатан).

Возаче молимо да донесу, ако их имају, упутства произвођача ауто-седишта и да поведу дете/децу са собом јер је најбоље на кориснику седишта показати како се правилно везује.

Иако већина родитеља мисли да своју децу везују исправно, искуства показују да више од 90% деце у ауто-седиштима није правилно везано. У 2011. г., 791 дете је страдало као путник на српским путевима, најчешће у возилима њихових родитеља. Велика већина њих била би поштеђена повреда или би њихове повреде биле лакше да су била правилно везана у дечијим ауто-седиштима. Деца у Србији данас најчешће страдају као путници у возилу, чешће чак него као пешаци.

Ауто-седишта, када се правилно користе, штите децу од тешких повреда и смрти смањујући ризик за до више од 90%, у зависности од врсте ауто-седишта. Чак и при високим брзинама и при вишеструком окретању аутомобила деца могу да преживе удес без озбиљних последица ако су исправно везана.

Удружење Родитељ, уз помоћ едуцираних волонтера, жели кроз акцију бесплатног прега ауто-седишта помоћи родитељима да својој деци осигурају што безбеднију вожњу и заштите их од повреда. Придружите нам се и помозите другим родитељима делећи с њима обавест о овој акцији.

Видимо се у недељу, 4. новембра, између 11 и 14 часова, на бесплатном паркиралишту код Сава центра у Београду!
Pin It Now!

Нема коментара:

Постави коментар

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу