Нешто тражите?

среда, 28. новембар 2012.

Акција "Покренимо чаролију заједно" за библиотеке за дечја болничка одељења

Издавачка кућа Лагуна придружила се добротворном пројекту Кока-Кола новогодишњи караван који на свој пут креће 14. децембра.
"Покренимо чаролију заједно" је акција са циљем да се деци олакша боравак у болници. Позивамо све људе великог срца да дечје књиге које њихова деца више не читају поклоне у оквиру ове добротворне акције. Идеја нам је да заједно оформимо „Собе радости“ и библиотеке у оквиру дечјих болничких одељења. Овим лепим књигама желимо да деци олакшамо боравак у болници и бар за тренутак то време учинимо лепшим, срећнијим и бољим.

Дечје књиге можете оставити у некој од књижара Делфи од 1. децембра 2012. године. Санке Деда Мраза, у које ћете моћи да спустите своје поклон књиге за децу, биће у књижарама у Београду: „Кнез“ (Кнез Михаилова 40), СКЦ (Краља Милана 48, улаз из Ресавске), „Земун“ (Главна 20), „Зира“ (Рузвелтова 33); у Суботици у књижари Делфи (Корзо 8); у књижари Делфи у Новом Саду (Краља Александра 3); у Нишу у књижарама Делфи (Вождова 4) и „Калча“ (ТЦ Калча); у књижари Лагуна у Крагујевцу (Краља Петра И 12) и у књижари Делфи у Краљеву (Омладинска 16/1). Свако ко донесе књигу добија у књижари ЦД са најлепшим бајкама из Лагунине Ризнице бајки за лаку ноћ и лименку Кока-Коле. Бајке су само за ову акцију прочитали еминентни глумци чији се гласови радо слушају.

Сви желе да бар за тренутак буду неко други, да помоћу маште отпутују на неко далеко, недостижно и непознато место, да осете оно што им је у стварном свету немогуће. Захваљујући писцима и њиховом раду постоје улазнице за такве светове. Они су своја искуства, авантуре, путовања и познанства преточили у речи и поделили их са целим светом. Неке књиге су штампане на свим језицима света како не би постојале никакве препреке да сви доживе исто и уживају у истом. Било да су то бајке, басне, приповетке, приче за лаку ноћ, песмице, атласи, енциклопедије или једноставно сликовнице и бојанке. Деца воле књиге, воле да читају или да слушају да им неко чита књигу. То је саставни део сваког детињства, а књига је жеља већине деце.

Будући да је Деда Мраз читав живот посветио деци, решио је да оформи караван, обиђе цео свет и састане се са великим бројем деце и замоли их за помоћ док Нова година још није стигла. Замолио је децу да свако донесе по једну своју стару књигу. Ако се тако скупе скоро све књиге икада написане, сасвим сигурно ће у њима бити много прича које је Деда Мраз желео да исприча.

Понесите бар једну дечју књигу, помозите Деда Мразу и будите део Деда Мразове чаролије коју вам доноси Кока-Кола новогодишњи караван.

Pin It Now!

Нема коментара:

Постави коментар

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу