Нешто тражите?

петак, 30. новембар 2012.

Дизнијеви класици - "Петар Пан" од данас у продаји

Замислите да баш никад не морате одрасти, да се увек играте с најбољим играчкама на свету и с најбољим друштвом.
Замислите да вам ноћу, као Венди, у собу долете Петар Пан и мала вила Звончица. Да уз лепе мисли и вилински прах можете летети и посетити земљу Изгубљених дечака, Индијанаца, сирена, скривеног блага, гусара и Капетана Куке. Како би то лудо било?! У машти, цртаћима и књигама је то могуће и зато је тако сјајно завирити у њих.

Прича о Петру Пану почиње у породици Дарлинг у Лондону. Девојчица Венди је својој млађој браћи често причала приче, а дечаци су за своју веру у бајке били награђени посетом Патра Пана и Звончице па су се заједно с њима и Ведни одлетели у Недођију. Непријатељи Патра Пана су гусари на челу с Капетаном Куком, којем је крокодил Тик-Так одгризао руку па зато носи куку. Они целу авантуру чине још узбудљивијом, а шта се све тамо догађало, откријте сами.

Почетком прошлог века шкотски писац Џејмс М. Бери написао је причу о Петру Пану. Заправо, он је причу прво написао за извођење на позорници, а тек седам година касније (1911.) је објавио. Много пута је та прича испричана, одиграна, а 1953. године Дизни је направио сјајан цртани филм. Похвално је то што је писац Бери права на причу дао у корист лондонске дечије болнице.

Pin It Now!

Нема коментара:

Постави коментар

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу