Нешто тражите?

петак, 7. децембар 2012.

"KCMH" - уникатна дечија гардероба коју морате имати!

Прелепо, необично, мајсторски направљено - то је оно што смо помислили када смо први пут видели уникатне моделе дачје гардеробе бренда KCMH (Kids clothes must have) Бојане Кокар. 
 Желели смо да сазнамо више о њој и томе како настају ова права ремек дела дечије моде, и замолили смо Бојану да нам исприча како је почела да се бави израдом ових оригиналних креација:


"Ја сам Бојана Кокар и желим укратко да вам представим себе и оно што радим. Ја сам дипломирани инжењер хортикултуре, што је и моје главно занимање. Креирање дечије одеће је почело као хоби, а сада се већ може рећи да је то мој други посао.

Све је почело пре годину и по дана, када сам у Немачкој хтела да купим интересантну јакну за своје своје дете. Трагајући, открила сам да немци имају дугу традицију ручно рађених, уникатних, како одевних, тако и украсних предмета. Даље сам открила фантастичне материјале, траке, апликације, кројеве, који су ме једноставно приморали да их купим. Почетна идеја је била да креирам за своје дете, али сам толико тога купила, да сам схватила да је физички немогуће да све то обуче једно дете.
И тако је почело... Купила сам машину за вез, ендлерицу, шиваћу машину, пронашла професионалне кројачице које ће да изведу то што ја осмислим. Даље је било лако јер су идеје увек и биле ту, као и љубав према лепим стварима, нарочито бојама. Потичем из уметничке породице, а и сама сам ишла у средњу уметничку школу. За савете ту је увек моја мама која је магистар костимографије (жаргонски речено, модни креатор).

За израду сваког појединог предмета потребно је пуно времена, у просеку 4 пута дуже него за исту ствар, једнобојну и без апликација и трака. Процес иде овако: прво се осмишљава дизајн и ставља на папир, затим проналазе одговарајуће траке, чипке и апликације, затим се израђују апликације на машини за вез и тек на крају се шије.

Сваки одевни предмет је уникат. Несто слично се може направити уколико има још материјала, али опет ће постојати макар мале разлике, тако да је то опет уникат.
Клинци су одушевљени бојама и апликацијама и врло радо носе нашу гардеробу. Кројеви су прилагођени деци, тако да се деца слободно могу кретати, да их ништа не стеже и не спутава.

Правимо понекад по наруџбини и одећу за одрасле, најчешће јакне и мантиле. Имали смо и наруџбина где мама и ћерка желе да имају исту јакну/мантил, што се показало као супер идеја. Нема шансе да остану непримећене гдегод да се појаве!

Као што рекох, материјали, траке, апликације, кројеви... све је из Немачке. Њихова висока цена, као и дуга и компликована израда, утичу на висину цене готових производа, због чега смо ми орјентисани углавном на инострано тржиште. Циљ нам је да се представимо и у Србији, јер верујем да и овде има људи који имају потребу за нечим новим, необичним и несвакидашњим за своје дете.

До сада имамо преко 130 направљених модела. Сигурна сам да ћете међу њима наћи нешто што вам се допада, а можемо направити и нешто по вашим жељема и сугестијама.
За Србију је наручивање преко Фејсбук стране KCMH Brand by Bojana Kokar. Ускоро ће бити готов и сајт, па ће и ту моћи да се наручи.

Шаљемо курирским службама на територију целе Србије.

Без обзира да ли ћете постати нас купац или не, обавезно погледајте наше албуме на ФБ. Сигурна сам да ћете уживати!"


















Pin It Now!

5 коментара:

  1. Prelepo, ovako nesto nisam skorije videla, toliko originalno, jos jednom prelepo i svaka cast

    ОдговориИзбриши
  2. Dotična “dizajnerka” Bojana Kokar, nema nikakvog prava da sebe tako naziva.
    Na njenoj prepunoj Facebook stranici nisu predstavljeni njeni radovi, već su slike pokradene sa nemačkog portala www.dawanda.de .
    Ideje o kojima govori takođe ne postoje, jer su isto tako bez pitanja, bez novčane nadoknade, poskidane sa istog sajta. Autori su obavešteni, a dotična gospođa koja je mislila da će u ovoj prevari ostati neopažena u svom falsifikovanju jako se prevarila. Verujem da nije čula za autora prava, zaštitu intelektualne svojine, kao i da slike drugih autora nađene na internetu, ne smeju da se prikazuju kao sopstveni radovi!
    Ako uopšte ima svoje radove, van “virtuelnih slika” nisam siguran, da ih je sama stvorila. Neko ko je u stanju da na beskrupulozan način kači tuđe slike, komentariše i zahvaljuje na komplimentima, isto tako bi bio u stanju da ode u Nemačku na pijaci, kupi dečije stvari i prodaje ih u Srbiji i to po vrlo visokim cenama!
    Zato se nadam da ćete u ovom svetu, punom prevara i falsifikatora, biti u stanju da prepoznate pravi kvalitet! STOP FALSIFIKATORI!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Brzo ću odgovoriti ovoj neinformisanoj osobi. Najpre svaka čast gospođi na idejama i za to što je uspela da ih realizuje a za šta je potrebno i dosta sredstava, volje, truda i vremena. A osobi koja samo posmatra i našla sebi za pravo da ne poštuje tuđi trud bolje bi bilo da ćuti jer joj očigledno nedostaju informacije i širina. Sajtova sa istim "žanrom" odevanja, sličnih ideja i materijala, danas ima dosta, a takođe i krojeva koji su dostupni, bilo besplatno ili ih možemo kupiti. Tako da gospođa ništa nije otkrila samo je na jednu temu koja inspiriše odgovorila na svoj način, dala svoj pečat i dodala neke nove detalje i tu nema zamerke. A ovakvu garderobu ne možeš naći na buvljaku po povoljnoj ceni da bi je uspeo prodati za pravu sumu, jer po uloženom trudu ove stvari zaista vrede. Ovo može znati samo neko ko je i sam probao da napravi nešto slično. Mislim da je ispravno da ova osoba što kritikuje pokaže svoj rad pa ćemo da presudimo ko je u pravu. Samo upoređenje sa arhitekturom. Savremena arhitektura je samo varijacija na temu. Ne može se tu otkriti nešto što do sada nije poznato samo je znanje, umetnost i veština modelovati na savremen i jedinstveni način. Pozdrav!

      Избриши
    2. Za Vasu informaciju, ja sam vrlo informisana osoba! Kao neko ko posmatra dizajnersku scenu i u njoj aktivno ucestvuje, dajem sebi za pravo i da prokomentarisem.
      Ono sto gospodja Kokar radi je KRADJA. Tu se ne moze govoriti o inspiraciji i licnom pecatu, jer ga nema. Trud i vreme-da, ali ne njeno, gospodja ne zna da ukljuci masinu, nego DIZAJNIRA, a sta dizajnira ako je dizajn pokraden od drugih dizajnera ??!!
      Poznajem nekoliko dizajnera koji su bila "zrtva" doticne gospodje, te su se slike njihovih proizvoda nasle na FB stranici gospodje Kokar, gde ih je predstavila kao svoje radove. Da je gospodja u nekoj drugoj zemlji, a ne u Srbiji, ne bi prosla nekaznjeno, vec bi platila kaznu za svaku ukradenu sliku i ideju. Ali posto je ovo zemlja falsifikata, laznih vrednosti i prevaranata, ne cudi ni divljenje prema gospodji i njenom "dizajnu" !

      Избриши
  3. Анониман30. јул 2014. 06:38

    Prelepo,sve pohvale....mogu samo da Vam zavide

    ОдговориИзбриши

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу