Нешто тражите?

уторак, 18. децембар 2012.

Tабела бесплатних програма током зимског распуста


И овог зимског распуста свим ученицима основних и средњих школа са територије престонице биће на располагању више од 150 бесплатних програма, које  реализују 53 организације, а под  покровитељством Секретаријата за спорт и омладину града Београда.

Програми, који су традиционално подељени на две целине, биће  реализовани од 3. до 15. јануaра 2013. године. Спортско-рекреативне активности и програми од интереса за младе намењени су узрасту од 7 до 18 година, док су програми за младе примерени ученицима од 14 до 19 година.

Рекреативне програме организоваће 16 спортских центара, 10 спортских савеза и удружења, 21 спортски клуб, Јавно предузеће „Ада Циганлија” и Завод за спорт и медицину спорта,  прецизирали су за  Беоинфо у ресорном секретаријату.

– Успели смо да организујемо  велики број зимских кампова и програма за пливање и клизање, који су традиционално најпосећенији. И ове године се очекује да програме током зимске паузе посети близу 15.000 школараца, којима ће бити на располагању велики број активности. Читав концепт  осмишљен  је да се ученицима који остају у Београду омогући да на квалитетан спортско-рекреативан и креативан начин проведу слободно време. Такође је битно истаћи да је део програма осмишљен и за децу са инвалидитетом или ментално недовољно развијене особе  – навео је секретар за спорт и омладину Аца Ковачевић.

Зимски кампови ове сезоне биће организовани у Спортско-рекреативном центру „Пионирски град”, Предузећу за организовање спортских и рекреативних активности „Звезда сити оаза”, Градском центру за физичку културу, Фитнес клубу „Тонус”, Друштву педагога физичке културе општине Обреновац, Удружењу педагога физичке културе општине Вождовац,  док ће Београдски савез за спортску рекреацију и спортску анимацију приредити камп нордијског скијања и ходања за све љубитеље те захтевне спортске дисциплине.

Када је реч о школама пливања и усавршавања техника пливања, ученицима ће бити на располагању велики број спортских центара, између осталих и СРЦ „Ташмајдан”, где ће бити организована и школа роњења,  ,,11. април” на Новом Београду, Градски центар за физичку културу, Спортско друштво Колубара у Лазаревцу, Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије, Центар за физичку културу „Врачар”, Савез за рекреацију и фитнес Београда и Друштво педагога физичке културе општине Обреновац. Школе клизања, али и рекреативно клизање биће омогућени у леденој хали „Пионир”, Градском центру за физичку културу, Спортском друштву „Колубара” у Лазаревацу, на „Олимпу” и Ади Циганлији. Школе ватерпола традиционално биће организоване на базенима „Ташмајдана”, Центра за физичку културу „Врачар”, и у оквиру Ватерполо клуба за даме „Таш 2000”, док ће синхроно пливање за све заинтересоване даме бити на базену Ватерполо клуба „Партизан” на Бањици у организацији клуба „Делфин”.

Школе одбојке, кошарке, фудбала и рукомета биће организоване, између осталих, и на „Олимпу” на Звездари, Заводу за спорт и медицину спорта Републике Србије, Друштву за физичку културу и одмор „Партизан Жарково”, у простору Спортског савеза у Сопоту и у објекту за културу и спорт општине Сурчин.

Плесни клуб „Beat street”, Плесни клуб „Колус” приредиће школу плеса, док ће врата Фитнес клуб „Elit line”, спортског центра ,,Олимп”,  Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије, бити отворена за све љубитеље фитнеса и аеробика.  Тениски клуб „Викторија”, Коњички клуб „Београд”  и Мачевалачки клуб „Три мускетара” биће отворени током распуста за све  љубитеље ових спортова.

Поред наведених програма, ученици ће имати на располагању и школе шаха  у оквиру Шаховског савеза Београда, стоног тениса у СЦ „Вождовац” и још неколико места у граду, школа атлетике у Јавном предузећу за културу и спорт општине Сурчин, школа бадминтона у Савезу друштава за помоћ ментално недовољно развијеним особама града Београда, школа бициклизма у оквиру Бициклистичког клуба „Црвена звезда”.

Као и сваке године, велики број клубова омогућио је школарцима да се током распуста баве борилачким вештинама, као што је Центар борилачких спортова „Звонко Осмајлић”, Центар за културу и спорт ,,Шумице”  или  Аикидо удружење особа са инвалидитетом „Затоићи” и Аикидо клуб „Еики”. Осим аикида, Спортско удружење особа са инвалидитетом „Вожд” организоваће рекреативно стрељаштво.

Када је реч о програмима у областима рада са младима, њих  реализује 38 организација, предузећа, установа или удружења са укупно 54  програма, навели су из Секретаријата за спорт и омладину.

Велики број квалитетних и пре свега креативних програма омогућиће ученицима завршних  разреда основних школа, као и свим београдским средњошколцима, да током зимског распуста искажу своја интересовања, попут програма: „Од игре до позоришта у Сопоту”, школе „Девојка од стила” или  радионице сликарства – уље на платну, креативне радионице иконописа или стрипа и илустрације у организацији друштва „Пријатељи деце Београда”. Такође, свим заинтресованим ученицима биће на располагању програми као што су „Зимска школа старих заната – калиграфија”, „Рециклажа и лепа и важна”, „Луткарска радионица – нордијска митологија” или „Мала школа фотографије”.

За едукативне радионице чији рад се одвија у континуитету,  у трајању од неколико дана, неопходно је своје учешће пријавити пре почетка програма, јер је број места ограничен, истичу из Секретаријата са спорт и омладину.  За програме који се реализују ван Београда (у организацији „Сремуша”, Феријалног савеза Београда и ПСК „Авала”) потребно је да се пријавите раније, ради резервације места у аутобусу.



Контакт телефони: 7157-544 (спорт) и 7157-507 (омладина).

Бесплатне програме за време зимског распуста школске 2012/2013. године у области спорта и у области рада са младима можете преузети, у PDF формату, овде:

  Бесплатни програми за време зимског распуста школске 2012/2013 године у области спорта
  Бесплатни програми за време зимског распуста школске 2012/2013 године у области рада са младима  
Pin It Now!

1 коментар:

  1. "Пријатељи деце општине Нови Београд" организују "РАДИОНИЦУ ЗА ИЗРАДУ МОЗАИКА" од 3. до 14. јануара 2013. године у ОШ"Ратко Митровић", Нови Београд, Омладинских бригада 58.Пријављивање је у току:e-mail:pdnbgd@gmail.com или моб 065 5065 449 или порука на ФБ. Бесплатна за узраст од 14 до 19 година.Суфинасира се за узраст од 7 до 14 година. ДОБРОДОШЛИ!

    ОдговориИзбриши

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу