Нешто тражите?

четвртак, 17. јануар 2013.

Cineplexx вас води на филм "Франкенвини"!

Ново анимирано остварење Тима Бартона стигло је у наше биоскопе. Упитању је црно-бели стоп-моушн анимирани филм Франкенвини. 
Према синопсису, када изненада изгуби свог вољеног пса Спаркија, млади Виктор ће уз помоћ науке успети да оживи свог најбољег пријатеља, али уз неке мале преправке.

Покушаће да сакрије своју креацију, али кад Спарки побегне, Викторови школски другари, наставници и цео град схватиће да нови „живот на повоцу" може да буде монструозан.

Гласове главним ликовима позајмили су Кетрин О'Хара, Мартин Шорт, Мартин Ландо, Чарли Тејан, Атикус Шејфер, Роберт Кепрон, Кончата Ферел и Винона Рајдер.
 
Франкенвини представља осврт на класичне хорор филмове који су умногоме утицали на детињство Тима Бартона.

Ово је трећи филм чувеног редитеља снимљен „стоп моушн" техником. Претходили су му хитови Мртва невеста, остварење номиновано за Оскара у категорији најбољег дугометражног анимираног филма, и Ноћна мора пре Божића, номинован у категорији најбољих визуелних ефеката.
 
 „Разлог због ког сам изворно желео да снимим Франкенвинија има корене у мом детињству и љубави ка хорор филмовима. У исто време, ради се и о љубави према псу кога сам имао. То је веома посебна веза, препуна емоција. Пси, наравно, немају животни век колики је човеков, тако да се крај такве везе неизоставно мора доживети. У комбинацији са причом о Франкенштајну, ова идеја ми се учинила невероватно моћном - то је веома лична успомена", објаснио је Бартон. 
 
Cineplexx Delta City и Детињарије поклањају Београђанима 2x2 улазнице за филм Франкенвини за петак 18. јануар у 18 h.

Како да учествујете? Пошаљите и-мејл на detinjarije@gmail.com са насловом "Франкенвини" и обавезно наведите своје име и презиме, а ми ћемо вас обавестити ако сте добили улазнице и објаснити како да их преузмете.  Срећно!
Pin It Now!

1 коментар:

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу