Нешто тражите?

уторак, 26. фебруар 2013.

Задивљујуће фотографије које су деца сама измаштала

Jan von Holleben је фотограф познат по својим серијама фотографија названим "Снови о летењу".
Протагонисти ових слика су деца из његовог комшилука у немачком Сасбаху, која, лежећи на тлу, дочаравају кроз Холебенов објектив различите измаштане сцене.

Када је започео овај пројекат Холебен је проучавао деветнаестовековну фотографију и био је разочаран тиме што се деца на фотографијама обично приказују на карикатуралан начин. Осетио је потребу да деци пружи шансу да на фотографијама заступају своје сопствене интересе и контролишу начин на који су фотографисана.

"Одлучио сам да на сликање ја донесем своје фотографско (техничко) знање, а да она донесу своје дечје знање" објаснио је свој концепт.


Пре сваког снимања Холебен би одржао састанак са децом на коме би разрађивали идеје а деца би добила задатак да припреме реквизите и костиме. Деца би доносила и коначне одлуке о томе која фотографија је успела а која не. Холебен ни једну слику није обрадио уз помоћ Фотошопа.

"Желео сам да деца заиста учествују у свему" каже Холебен, који је овај пројекат започео 2002. године и наставио га током следеће деценије.








 













Pin It Now!

Нема коментара:

Постави коментар

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу