Нешто тражите?

петак, 22. фебруар 2013.

Опера за децу "Чаробна фрула" од сутра у Мадлениануму!

У недељу, 24. фебруара од 19.30, у Опери и театру Мадленианум (Главна 32, Земун) биће изведена премијерна обнова опере “Чаробна фрула”.
Скраћена верзија опере В. А. Моцарта намењена је младима и свима који се осећају младима, а посебно узрасту од трећег разреда основне школе и почетницима у гледању и слушању опере.

Жеља је да се најмлађој публици, школској и предшколској деци, понуди програм који би им отворио врата опере и оперске куће и омогућио први корак и сусрет да, у друштву наставника и родитеља, први пут гледају и слушају велику и праву музичку представу. Због тога је опера “Чаробна фрула”, скраћена на око сат времена, састављена од најважнијих нумера и делова. Моцартова опера рађена је искључиво са младим ауторима и певачима, од којих је већина први пут на сцени. Ипак, опера је намењена свим генерацијама.

У плану су гостовања по свим местима у Србији, па је обнова урађена само са неколико инструмената.

Инсценацију и режију урадила је Ана Радивојевић Здравковић, драматург и асистент редитеља је Тадија Милетић, а учествују Александра Јовановић, Сава Вемић, Јасмина Стојковић, Тибор Хевеши, Сретен Манојловић, Бранислава Подру и други. (danubeogradu.rs)
Pin It Now!

Нема коментара:

Постави коментар

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу