Нешто тражите?

петак, 15. март 2013.

Дечије Песничење сутра у REX-у

Настало из свакомесечног Песничења, Дечије Песничење даје подршку несташној, неуниформисаној дечијој сцени и омогућује сценско искуство првим стиховима, даје позорност првим креативним скоковима и искорацима најмлађих.
Овомартовско Дечије Песничење збуњујућом сценском збрком представља најновије креативне снаге гостију из Беле Цркве, Врачев Гаја и Београда и њихову незаустављиву жељу да покажу оно што мисле и раде.

Подршку овим младим песницима, песницама, музичким зналцима, дају и уметници Кајса Сандстром, Нилс Персонне, Борја Руиз и Драган Протић и Ђорђе Балмазовић (група Шкарт) који ће одржати радионицу са децом и младима из Дома за децу и омладину Беле Цркве од 12. до 15. марта 2013.

Резултати тог рада биће представљени, поред белоцркванског, и на београдском Дечијем Песничењу. Ова радионица се одржава у оквиру интеркултурног уметничког пројекта CORNERS који омогућава сусрете уметника, активиста, културних радника и грађана из различитих делова/углова Европе и подржава размену њихових идеја и искустава http://cornersofeurope.org.

Пројекат CORNERS Basecamp: Србија реализује  INTERCULT и Културни центар REX/Фонд Б92 у сарадњи са Групом 484 и Домом за децу и омладину "Вера Радивојевић", а уз подршку Шведског института. 
 
Време: Субота, 16. март, 18:00
 
Учесници: хор Деца са Месеца, хор Bella Musica, песничка секција из Врачев Гаја, београдски песнички подмладак, пионирски панк бендови "Жути транзистор" и "Гмаз", као и уметници са CORNERS радионице.

Поклон књига: збирка песама петнаесторо деце песника из песничке секције Основне школе "Марко Стојановић" из Врачев Гаја.
Пратећи програм: хуманитарна продајна изложба цегера и беџева из мале радиности/инклузивне радионице "Значи зелено" ученика Школе за дизајн и деце из Дома "Дринка Павловић".
Pin It Now!

Нема коментара:

Постави коментар

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу