Нешто тражите?

среда, 3. април 2013.

"Пропелер" - Мајданов дечији фестивал од 19. до 21. априла

 
Први дечији фестивал у продукцији ДКЦ „Мајдан“ – ПРОПЕЛЕР – одржаће се од 19. до 21. априла 2013 године. Идеја Мајдановог тима је да се окупе дечији фестивали и сарадници ДКЦ „Мајдан“ у један заједнички фестивал. Оно што повезује све учеснике у фестивалу је иновативан приступ у раду са децом. Фестивал ће се реализовати у форми радионица и јавних презентација из поља науке, филма, књижевности, дизајна, савремених медија, архитектуре и многих других. Кроз игру и директан рад са уметницима, научницима, архитектама и најразличитијим предавачима, деца ће моћи да упознају нове вештине као и да добију нова знања.

Локација : ДКЦ „Мајдан“ , Козјачка 3 – 5 и
Кућа краља Петра, Васе Пелагића 40

Учесници првог Пропелера :

- КРОКОДОКОДИЛ – међународни фестивал књижевности и илустрације за децу , изданак књижевног регионалног фестивала КРОКОДИЛ.

- KIDS PATCH- радионице и јавне презентације из поља музике, графичке уметности, перформанса и савремених медија. На едукативан и забаван начин, деци и младима приближава се поље савремене уметности и културе уз учешће уметника, предавача, аниматора и демонстратора.

- ПРОЦЕС – едукативна архитектура. Процес делује на пољу додира архитектуре, културе и едукације.У својим пројектима делују у правцу : унапређења свести о простору , развоја процеса рада и формализовања пројекта, оснаживања критичког мишљења о простору и едукације деце и младих о проблемима и потенцијалима простора и града.

- ЛИКОВНО – КРЕАТИВНА РАДИОНИЦА “ МАЈДАН” и академски вајар РАДОШ АНТОНИЈЕВИЋ.

- БЕОГРАДСКА КУХИЊА – пројекат који је осмишљен да кроз различите манифестације промовише здраву исхрану код деце.

- AISAC – највећа студентска организација на свету, је међународна платформа која омогућава младим људима да открију и развију сопствене потенцијале како би имали позитиван утицај на друштво.

- ARTY FASHION PARTY – модни дизајн и костимографија, програми где се полазници упознају са разним садржајима примењене уметности.

- KIDS FEST– Филмски фестивал за децу.

- БЕОГРАДСКИ ГЛАС – школа певања Александре Ковач где деца у у друштву својих вршњака развијају слух и своје музичке способности, вежбају и певају квалитетну музику и уче певање по оригиналној стручној методи.

- ДРУШТВО АСТРОНОМА СРБИЈЕ “РУЂЕР БОШКОВИЋ” – Астрономско друштво “Руђер Бошковић” једно је од најстаријих астрономских друштава у Европи и најстарије на Балкану.

- ПРИРОДЊАЧКИ МУЗЕЈ – једна од најстаријих српских националних установа. У Србији је једини музеј такве врсте, а по богатству и разноврсности примерака, постигнутим резултатима у области музеологије и науке један је од водећих природњачких музеја у југоисточној Европи.

- FLTS – једна од најстаријих приватних школа страних језика у Београду. Регистрована је у Савету Европе као школа која промовише учење страних језика и култура земаља у којима се ти језици говоре.

Поред поменутих учесника на фестивалу ће учествовати и радионице и школе које су део редовног Мајдановог програма. То је школа страних језика – КРЕАТИВА , спорта – СПОРТКИДС и Мајданова КРЕАТИВНА ВИКЕНД РАДИОНИЦА.

Фестивал се затвара 21. априла панел дискусијом на коју ће бити позвани предавачи, уметници, педагози , психолози и родитељи , као и сви учесници фестивала . Теме о којима ће бити речи су: иновативни приступи у едукацији деце и проблеми са којима се сусрећу предавачи и родитељи.
Pin It Now!

Нема коментара:

Постави коментар

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу