Нешто тражите?

четвртак, 18. април 2013.

Данас отворено "Позориште Звездариште" - поклањамо карте!

У Установи културе "Вук Караџић" данас је отворен 11. Дечји позоришни фестивал "Позориште Звездариште", који ће трајати до 25. априла под слоганом "Загледани у звезде".
Фестивал је почео на платоу испред "Вука" дефилеом деце из вртића "Сунчица" у костимима принцеза и витезова, уз рецитације и популарне песмице, пред многобројном публиком раздраганих малишана и њихових одраслих пратилаца.

У званичном такмичарском програму учествује 12 представа из Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Хрватске. Селектор је била глумица Оливера Викторовић.

Прву представу извело је Позориштанце "Пуж" из Београда - "Принцезу у замку духова", а поподне гостује Позориште младих из Сарајева са представом "Мали Мук".

Наредних дана у конкуренцији су представе Градског позоришта Подгорица ("Добро дрво") и Градског казалишта "Жар птица" из Загреба ("Мрвице из дневног боравка"), уз представе из Београда, Ужица, Ниша, Крагујевца, Новог Сада, Земуна и Крушевца.

Награде ће доделити два жирија - стручни и жири ученика основних школа.

Куриозитет је представа "Дрвенце" (Дечје позориште Суботица, "Театар у пеленама") која је специјално креирана за бебе до три године (у пратњи родитеља).

У пратећем програму биће одржана бесплатна радионица редитеља Николе Завишића под називом "Жива радионица примењене драме и минималног позоришта", коју за младе позоришне ствараоце и студенте организују удружење Аситеж Србије и Звездариште.

На програму су и изложба ликовних радова деце и младих "Звездано небо нада мном", креативне радионице "Звездани град" и "Свемир на длану", промоција покрета "Ура Култура", сусрети са ствараоцима за децу...

Оснивач фестивала је општина Звездара. Директорка фестивала Весна Петровић Урошевић изјавила је уочи овогодишњег издања да је Звездариште до сада посетило више од 60.000 деце која су видела стотинак најбољих позоришних продукција у Србији и региону. 
 
Детињарије и Позориште звездариште вам поклањају 5х2 улазнице за представе "Трнова Ружица" и "Лепотица и Звер", као и 2 улазнице за представу "Дрвенце". Пошаљите и-мејл на detinjarije@gmail.com и обавезно наведите своје име и презиме, а ми ћемо вас обавестити ако сте добили улазнице и објаснити како да их преузмете.  Срећно! 
 
Pin It Now!

2 коментара:

  1. marija_bzvc@yahoo.co.uk

    ОдговориИзбриши
  2. prosle godine smo propustili jer smo bili mali, sad sa 5,5 bi mogli da idemo :)
    tinamilivojevic81@yahoo.com

    ОдговориИзбриши

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу