Нешто тражите?

уторак, 15. октобар 2013.

Нови концерти за децу у Филхармонији од четвртка!


Друга и трећа недеља октобра у Филхармонији резервисана је за најмлађе, када ће више од 3.000 деце упловити у свет класичне музике слушајући Четири годишња доба, А. Вивалдија.


Да ли годишња доба могу да се слушају или само да се осете и примете? Више од 3.000 предшколаца имаће прилику да чује Четири годишња доба, А. Вивалдија, у оквиру циклуса концерата за децу. Концерти се одржавају у Сали Београдске филхармоније, радним данима од 17. до 25. октобра.

Кроз најинтересантније делове из четири концерта, четворо различитих солиста из оркестра Београдске филхармоније музиком ће имитирати звуке из природе, карактеристичне за свако годишње доба. Тако ће малишани уз Ксенију Милошевић (пролеће), Александру Милановић (лето), Владимира Вељковића (јесен) и Душицу Младеновић (зиму) чути зов птица, муње и громове, поточиће, свирку пастира, лавеж паса, падање снега итд. Интерактивну авантуру Четири годишња доба предводиће глумац Влада Алексић

Посета је организована преко предшколских установа, а сви заинтересовани за индивидуалну посету могу да се јаве на 011/ 26 23 184.

Како је едукација најмлађе публике један од стратешких циљева Београдске филхармоније, циклус концерата за децу се у сезони 2013/14 реализује по други пут. Деца предшколског и школског узраста са светом класичне музике упознају се на забаван начин, прилагођен њиховом узрасту.
Pin It Now!

Нема коментара:

Постави коментар

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу