Нешто тражите?

недеља, 7. октобар 2012.

Нови "KidsPatch" следећег викенда

KidsPatch ће 13. и 14. октобра уприличити свој традиционални јесењи београдски програм који чине креативне радионице намењене најмлађима.

Од 2008. године, KidsPatch  редовно организује мини-фестивал који је до сада био представљен у Културном центру Рекс, Мајдану и Дечијем културном центру. У међувремену, овај програм је у различитим формама гостовао широм Европе и САД, као део фестивалских програма, пратећих изложбених програма или локалних културних центара.

Након заједничких радионица у оквиру фестивала Ново Доба у јуну ове године, у оквиру октобарског програма ће се представити два специјалног госта - Саша и Никола Пријић - који ће кроз тему преиспитивања могућих идентитета користити различите медије како би млади учесници креирали и визуелно осмислили своје специфичне аватаре, свој нови, имагинарни и разиграни физички изглед.

Саша је вишемедијски уметник и графички дизајнер који је покренуо линију ручно осликаних мајца, и других занимљивих употребних и одвених предмета. Креира јединствене маске и објекте од папира, а велико искуство у рада са децом стекао је у Токију где је више година живео и радио у оквиру јапанског образовног система. Кроз скоро 70 радионица које је до сада реализовао, децу је на нови начин упознавао са различитим медијима и темама релевантним за њихов узраст. Никола Пријић, тату уметник, фотограф и илустратор из Београда, већ је био учесник и аутор бројних активности у оквиру KidsPatch -а које су биле везане за дизајн карактера.

Програм радионица овога пута је намењен деци узраста од 7 до 13 година, а програм ће бити одржан у Галерији 12 ХУБ која се налази у Карађорђевој улици, прекопута зграде Геозавода.

Као и сваке године, број учесника у радионицама је ограничен и капацитети су већ попуњени, али ће публика имати прилике да се придружи у отвореним активностима, у недељу 14. октобра од 14h, и упозна се са ауторима, учесницима и креацијама насталим у оквиру радионица.

И ове јесени, кроз осмишљавање специфичних програмских форми и активности у сарадњи са уметницима и професионалцима из домена визуелне културе, KidsPatch  се труди да успостави иновативни приступ у раду са децом кроз креирање специфичног привременог, инспиративног креативног окружења за игру, креацију и сарадњу.

Овогодишњи програм реализован је уз подршку Министарства културе Републике Србије.
Pin It Now!

Нема коментара:

Постави коментар

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу