Нешто тражите?

недеља, 18. новембар 2012.

Потрага за благом у Галерији Матице српске до маја

Нови едукативни програм за децу “Потрага за благом. Дечји водич кроз Галерију Матице српске” почео је у Галерији, с циљем да се најмлађи посетиоци упознају са уметничким делима сталне поставке, али и да се код њих подстакне радозналост и креативност и развије позитиван однос према уметности.

Ове године, направљен је први дечји водич кроз Галерију, са жељом да се деци пружи широко знање о томе шта се све у музеју чува, ко у њему ради, како музеј функционише, шта је то културна баштина, шта слике, а шта графике, рекла је на  конференцији за новинаре управница Галерије Матице српске Тијана Палковљевић.


Едукативни програм намењен деци ПУ “Радосно детињство” се одвија сваког радног дана у преподневним часовима и трајаће до маја 2013. године када ће бити приређена изложба дечјих радова “Потрага за благом”. Током трајања програма сваке суботе од 11 до 12.30 часова у Галерији ће се одржавати и креативне радионице отвореног типа, намењене малишанима ураста од 5 до 11 година.
Pin It Now!

Нема коментара:

Постави коментар

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу