Нешто тражите?

понедељак, 15. април 2013.

Креативни центар поклања вам два нова издања за предшколце!

Креативни центар објавио је два нова наслова намењена деци предшколског узраста:


Весели вртић 
Аутор: Симеон Маринковић, Славица Марковић
Илустратор: Маја Веселиновић, Борис Кузмановић
Издавач: Креативни центар, 2013.



У овој књизи обједињени су разноврсни садржаји неопходни за темељну припрему детета за полазак у школу. Радни листови полазе од Општих основа предшколског програма и обухватају вежбе из математике, предмета Свет око нас, графомоторичке вежбе и вежбе повезане с припремом за почетно читање и писање. Књига садржи 136 радних листова, 88 налепница и бројне идеје намењене васпитачима за додатни рад с децом.



Математика за предшколце 
Аутор: Бенедикт Карбонеј
Илустратор: Флоранс Ланглоа
Издавач: Креативни центар, 2013.
 
Ова радна свеска садржи 200 различитих и забавних активности које ће помоћи деци, узраста млађег од седам година, да усвоје основне математичке појмове. Садржаји су сврстани у четири области: Бројеви и рачунање, Облици и величине, Сналажење у простору и Запажање и логика. Аутор је захтеве у задацима пажљиво сложио од једноставнијих до сложенијих, водећи рачуна о развојним карактеристикама одговарајућих узраста. Деца на забаван начин савладавају почетне математичке вештине дружећи се са Аном, Луком, бака Ружом и дека Банетом. Ову радну свеску препоручујемо родитељима који желе да код своје деце пробуде и развијају интересовање за математику, као и васпитачима за рад с различитим узрасним групама у предшколским установама.


Креативни центар поклања читаоцима Детињарија 2 примерка књига Весели вртић  и Математика за предшколце.
 
Како да учествујете? 

Оставите испод текста коментар и напишите у ком узрасту су ваша деца почела да стичу прве математичке појмове и на који начин сте им развијали интересовање за математику?
   
Не заборавите да напишете и своју и-мејл адресу како бисмо могли да вас контактирамо. 

Игра траје до понедељка, 22. априла, када ћемо објавити резултате. Срећно!

Ево и резултата претходне наградне игре Креативног центра. Оставили сте 41 коментар, а по примерак књиге "У Хабзбуршкој монархији" освојили су: ooshteepac@hotmail.com и
slobodankatomic@yahoo.com.
 
Честитамо добитницима које ћемо контактирати и-мејлом ради договора око преузимања награде. Осталима желимо више среће следећи пут. Останите уз Детињарије!



Pin It Now!

79 коментара:

  1. Oko 3. godine je krenuo moj dečak da se interesuje, sve smo kroz igru razvijali, ništa forsirali..

    biljamandic@hotmail.com

    ОдговориИзбриши
  2. Super, taman dok imamo boginje da se zanimamo necim interesantnim i poucnim. ;)

    ОдговориИзбриши
  3. Moj sin od 6 godina je uskoro predskolac.ne zna se ko je vise uzbudjen on i ja. On to zove veliki vrtic gde se ne spava. zna slova, brojeve odavno.
    Sa 2 godine je poceo da broji do 10, pa 20.....ali nije znao da prepoznaje brojeve. sa 3 god. sam pribegla malom triku:obecala sam mu da ce dobiti mobilni telefon ako nauci brojeve, jer drugacije ne moze da ga koristi (slova je vec znao). I malo, po malo.....setnje, setnje ulicama i ucenje po kucnim brojevima, brojevima autobusa i....... trik postade java. On je naucio brojeve i sada moze do besvesti da broji........cekamo i nadamo se nekoj knjizi
    a13maj2007@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  4. kad je napunio 4 poceo je da racuna na prstice, sad je to savladao, sad je fasciniran mnozenjem i brojem beskonacno.... bas bi nam dobro doslo ovo izdanje, jer u septembru krecemo sa skolicom.... aleksandra78@live.com

    ОдговориИзбриши
  5. Svaki put me sve vise iznenadite poklonima, prelepi su i kreativni, svaka cast!
    Prve matematicke pojmove poceo je da stice sa 2.5 godine uz jednu predivnu slikovnicu gde se kroz pesmice uce brojevi a razvijamo naravno kroz igru, npr.kad napravi kule od peska pocne da ih broji ili kamencice kad baca u vodu, a prvo sto mu je bilo zanimljivo i sto je naucio da crta su trougao, krug i kvadrad. stefika10@yahoo.com

    ОдговориИзбриши
  6. Vec sa 2 godine je brojao do 10( ne napamet nego elemente).Kasnije smo kroz igru ucili sabiranje,oduzimanje,mnozenje...Sad je predskolac koji odlicno zna i voli matematiku :)
    ana.veselinovic79@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  7. paaaa,ima 6,5god ali matematika joj bas ne ide,pojam oduzimanja je katastrofa,crtanje i pisanje su druga prica...nadam se da ce i matematika naci mesta u glavici moje devojcice..:))))
    ivanamilovanovic30@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  8. Volimo matematika iduce godine cemo biti u predskolskom,a malena sa dve godine broji do 10.... cvanja22@yahoo.com

    ОдговориИзбриши
  9. Prvo ih ucimo da kazu koliko imaju godina, pa onda ubrzo i da broje- posle druge godine. Zatim kad krenu da crtaju, objasnjavamo im kako da crtaju sunce koje je okruglo, krov od kuce-trougao, prozor-kvadrat itd Sve se uci spontano, kroz igru. Imam sina koji je drugi razred i cerku koja ima 6,5g. i od septembra je predskolac.Koristila sam jednostavnu recenicu"Matematika je svuda oko nas"
    natap980@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  10. Moj sin u maju puni 5 godina i obradovao bi se jako poklonu i dobio bi jos vise inspiraciju da vezba matematiku a i mladja seka bi uz batu dosta naucila :) didaloma80@yahoo.com

    ОдговориИзбриши
  11. poceli smo sa 5 god.onako kroz igru
    ekulevska@yahoo.com

    ОдговориИзбриши
  12. moje dete je pocelo sa 4 god.da se interesuje za pare i tako uslo u svet matematike
    mojkapric@yahoo.com.

    ОдговориИзбриши
  13. poceli smo sa 6 god.volela je da zna koliko su 2 i 2 i tako je ucila...
    inestasic@yahoo.com

    ОдговориИзбриши
  14. Pesmicu "Mi se ne bojimo ucimo da brojimo" zajedno smo naucili kada je moja devojcica imala 2 godine, a sada sa 4 godine oduzima i sabira vrlo vesto i veoma je zainteresovana za matematicke funkcije.
    jelena.janicijevic@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  15. I mi smo uz legendu Branka Kockicu i pesmu "Učimo da brojimo" naučili da brojimo, a uz drugu, takođe dečiju pesmu, počeli smo i da sabiramo:"Jedan i jedan su dva, dva i jedan su tri..."- do 10. Naša devojčica je pevušila ove pesmice sa 2 godine, a sa četiri je tražila da joj to pišemo, pa i sama pokušavala da napiše isto!
    Mislim da deca u ovom uzrastu treba da uče kroz aktivnosti koje će im, pre svega, biti zanimljive; kroz raznovrsne situacije, logičke igrice gde će naučiti da zapažaju i razvijaju logiku, pa samim tim NAUČITI IH DA SAMOSTALNO UČE. Pošto nisu SVI roditelji kompetentni (a i oni koji to jesu) trebalo bi da deci kupuju knjižice koje će im biti zanimljive, bogate kvalitetnim ilustracijama kako bi im privukle i držale pažnju i zainteresovale ih za matematiku. Naravno, sve treba prilagoditi uzrastu deteta.

    ceciji2000@yahoo.com

    ОдговориИзбриши
  16. Moje dete (5godina) se u knjižari prosto "zalepilo" za knjigu "Moja predškolska torbica" od Kreativnog centra :) Prvo ju je privukao dizajn same knjige, a oduševljenje je nastalo kad je zavirila u nju: razne zabavne aktivnosti podeljene u 3 skupine( brojevi i slova, oblici i boje, prostor i vreme). A tek kad je videla nalepnice i bojice u njoj... sreći nikad kraja :) Nismo izašli iz knjižare bez "torbice". Moram priznati da sam se i sama oduševila! Jako kreativno, zabavno i podstiče logiku. Od srca preporučujem roditeljima, a i učiteljima da bar zavire u ovu knjigu. Pretpostavljam da su i ova nova izdanja isto tako sjajna kao ova naša knjižica!

    duska.djajic@yahoo.com

    ОдговориИзбриши
  17. Idealno za nas

    primaria777@yahoo.com

    ОдговориИзбриши
  18. super nevenkasimic68@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  19. Mi smo pribegli staroj metodi drvene bojice, pasulj i bombonice razlicitih boja za skupove, sabiranje , oduzimanje, geometrijske oblike... Nekada se igramo i skole, gde menjamo uloge djaka i ucitelja a nekada i u prirodi sa razlicitim vrstama cvetica, travki... :) Sa decom nikad dosadno. Zelimo Veseli vrtic, da se jos malo igramo, nekako brzo rastu deca :( Andrej ima 5,5 godina
    tinamilivojevic81@yahoo.com

    ОдговориИзбриши
  20. Sa dve godine je naucila da broji do dvadeset.Sada ima 5,5 godina i jako je zanimaju slova i brojevi.Sabiranje i oduzimanje ucimo pomocu raznobojnih stapica a geometrijske oblike je naucila kroz crtanje.Malo vise je zanimaju slova i njih ucimo iz bukvara sa karticama gde ona slaze imena ukucana a onda ih prepisuje na papir.U septembru krecemo u predskolce tako da bi nam ove knjige dobro dosle.vesna_gligoric@yahoo.com

    ОдговориИзбриши
  21. Decu ne treba previše forsirati i postavljati previsoke ciljeve da bismo se samo hvalili njihovim postignućima ili lečili svoje komplekse, pa ih terorisali od malih nogu da nauče što više. Činjenica je da deca u najranijem detinjstvu najbolje, najbrže i najlakše usvajaju znanje, ali smatram da to treba da bude prvenstveno kroz igru da bi to dete doživljavalo kao zabavu.
    Kod nas se to pokazalo kao efikasna metoda. Naša devojčica se kroz igrice i pesmice upoznala sa brojevima, zainteresovala se i sa 2 godine je znala da broji i prepoznaje brojeve izvan niza; onda ih je naučila na engleskom, pa da ih piše...Sad sa 5,5 godina barata sa znacima < i >, počinje da sabira i oduzima. Ja sam srećan što ona sama želi da nauči, što je mi ne forsiramo, već ona sama pita, zaključuje, istražuje... Zato mislim da su ključni elementi igra i zabava, kroz njih podsticati i učiti decu kako bi se zainteresovala, a dalje će ona sama graditi kulu od znanja.

    bsdjajic@teol.net

    ОдговориИзбриши
  22. moj sin sada ima šest godina i prva znanja je počeo da stiče iz matematike sa 3 godine i to osnovne pojmove oblik, brojati ....., a ćerka sad ima 8 godina i prva znanja iz matematike je počela da usvaja sa dve ipo godine na sličan način kao brat.
    lekainiki@yahoo.com

    ОдговориИзбриши
  23. Mi smo sa našim detetom kroz igru naučili mnogo stvari, pa tako i neke važne osnove matematike. Sa 2 godine je počela da broji, prepoznaje brojeve, sortira oblike... Koristili smo sve što imamo u kući i zabavljali se i mi i dete: plastelin, Lego kocke, kolaž papir, predmete iz kuhinje...

    - Ređanje šarenih dugmića po bojama, prebrojavanje, pravljenje figura i raznih geometrijskih oblika od njih,
    - Kornet od jaja smo isekli i obeležili brojevima i sa njima igrali Bingo,
    - "Pomoć" u kuhinji: prebrojavanje kašika, viljušaka, šerpi, tanjira...
    - Od kolaž papira smo pravili osnovne geometrijske oblike: krug, kvadrat, pravougaonik, trougao, pa smo u blizini i u prirodi tražili stvari tog oblika,
    Sada, sa 5 godina brojimo bombone i računamo koliko ostaje kad pojedemo koju :) i igramo se prodavnice tako što bacamo 2 kockice i sabiramo brojeve, pa tako određujemo koliko komada voća i povrća treba da napravimo od plastelina da prodajemo :) Tako učimo sabiranje i oduzimanje.

    boskoljubicica@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  24. milicica1990@yahoo.com

    ОдговориИзбриши
  25. Veseli vrtic jeeee...upravo sam sa drugaricom iz Italije pricala o ovoj knjizi...
    Sa 2 godine je pocela priprema za matematiku...sada vec sabiremo, znamo da brojimo...napredujemo...i volimo matis...
    nadamo se da cemo dobiti jednu knjigu...
    justrega@yahoo.com

    ОдговориИзбриши
  26. Mi smo u fazi ucenja-divni su vam pokloni kao i uvek :) vedrana.kapor@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  27. Moj sin ima 5 godina i obozava da lista knjige i da trazi da mu se cita! Azbuku je jos kao mali naucio. Nikada se nesto posebno nije igrao sa irackama ali zato imamo gomilu knjiga koje on bez prestanka lista! Takodje voli da ih stavlja ispod jastuka.Zna da broji,zna boje i oblike. Matematiku ucimo sa vocem i povrcem,sve kroz igru. Voli da broji dok se setamo gledajuci brojeve za parking mesta!
    bojanaurosevic@open.telekom.rs

    ОдговориИзбриши
  28. sa četiri godinice

    saphirawebdesign@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  29. Ne mogu bas tacno da se setim kada je krenula ta ljubav prema matematici, ali mogu samo da kazem da sa njegovih 6 godina je konstantna...slova (citanje i pisanje) mu bas i ne predstavljaju neko zadovoljstvo, ali kad sa slova predjemo na brojeve..on uzvikne i kaze "juhu, matematika":)
    fedorivastanin@yahoo.com

    ОдговориИзбриши
  30. Moja malena je počela da uči brojeve sa godinu i po, tada je prvi put sama izbrojala do 5. Posle smo uz igru učili do 10. Sa 3 godine je znala da broji do 20 na srpskom i do 10 na engleskom. Danas ima 3 godine i 10 meseci i računa koliko je 2+2, 5+5. Igra sa nama igru "Ne ljuti se čoveče" i po nekad nas pobeđuje. Rado bismo imali ovu knjigu. Pozdrav: kojasevict@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  31. Decu od malih nogu treba uključivati u zabavne i zanimljive aktivnosti koje im pomažu da razumeju ključne pojmove važne za dalje razumevanje matematike.
    Naša ćerka je sa 1,5 god. naučila da ima 1 nos, 2 oka, 2 cipele...brojali smo bombone, kocke, kamenčiće koje smo bacali u vodu, golubove...
    Sa 2 god. je naučila brojeve do 10, a sa 3 god. smo "kuvali" zajedno i volela je da broji jaja, kašike brašna, šećera... kad bismo pospremali sobu, igrali bismo se matematike tako što smo pravili skupove: sortirali smo igračke( loptice, kocke, lutke).
    Sad, sa 5,5 god, ona obožava društvene igre koje zahtevaju matematičke radnje: "Čoveče, ne ljuti se", domine, tombola, igre memorije.
    Geometriju učimo tako što pravimo različite oblike od papira, novina, kartona i pravimo kolaž. Uz čuvenu pesmicu "Deset ljutih gusara", naučila je da broji unazad.
    Ja mislim da roditelji ne treba da žure da objasne ili odgovore na neko pitanje, već prvo pitati dete šta misli; naučiti ga da pokušava i da slobodno greši, da ga greške ne blokiraju već da na njima uči.
    Prelistali smo na internetu "Veseli vrtić" i "Matematiku za predškolce"- ODUŠEVLJENI SMO!
    bokitb0@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  32. Moja devojcica ima 3 godine i mnogo volimo da ucimo da brojimo.Naravno,kroz pricu,pesmu i svakodnevne aktivnosti npr.kada se penjemo uz stepenice obavezno brojimo svaki stepenik i tako smo naucili da brojimo.Mnogo volimo i slagalice sa brojevima....To je prvi dodir sa matematikom.
    predrag.milutinovic@yahoo.com

    ОдговориИзбриши
  33. Moj sin jos nema 4 godine a vec zna da prepozna sva slova i brojeve do 10, a broji do 20. Nisam ga nikad forsirala da uci, ali on svakodnevno sam trazi da nauci nesto novo. Sada sam pocela da ga ucim sabiranje i oduzimanje (naravno kroz igru) pa bi nam se Vasa knjiga odlicno uklopila.
    Srdacan pozdrav!
    szeljka82@kotmail.rs

    ОдговориИзбриши
  34. mi imamo 6 godina i upravo smo u predskolskoj grupi.....matematika je pocela da nas zanima otprilike tek oko pete godine....poceli smo da sabiramo i oduzimamo sa " BONBONAMA" a kada smo poceli da radimo sa malo vecim brojevima poceli smo da koristimo racunaljku....i tako....sada smo fino savladali matematiku i uz mala obecanja da ce nesto dobiti ako tacno uradi...to bas fino ide...naravno da su u pitanju sitnice.....!!!!!!!!!!! lakinatasa@hotmail.com

    ОдговориИзбриши
  35. Mi smo mali imamo 2godine i 7meseci ali volimo da ucimo kroz igru. Brojimo do 10 prszicr stepenice oblike smo naucili mnogo ranoje povezivanjem sa slicnim krug-pruga za vozic,trougao-krov od kuce,kvadrat-prozor...sad ucimo boje. Slova je znao sva jos sa dve god
    Bas biste nas obradovali poklonom za Uskrs. Luka bi bio presrecan,knjige su divne i kroz igru bi mnogo naucio . Mama mail minilu.panic@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  36. Mi se ne bojimo, ucimo da brojimo ...
    5,5 godinica cerka i sin 4 g.

    Veliki pozdrav,
    hinicka@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  37. Počeli smo da brojimo sa 2 godine, seka, a bata nije još napunio 2, al već broji kad ide na stepenice. Seka ima 5g. i stalno rešava zadatke. Imamo "ređi pa se smeši", "ringe ringe raja"....
    draganacrnjanski@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  38. Radim sa decom i knjiga bi mi dobro dosla :)gogaecka@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  39. Moj sin u septembru polazi u skolu..Zna da cita,pise i racuna do deset,ali poznaje i desetice,stotine,hiljade..Brojeve je naucio jako rano,dosta smo pricali sa njim i objasnjavali mu,kroz svakodnevni zivot..Brojali smo stepenice,stipaljke dok sirimo ves,tresnje dok ih beremo,kamencice na plazi..Vec neko vreme,hit "igracka" mu je digitron-ukucava brojeve,mnozi i deli,a onda se sam "preslisava" koliko je zapamtio :)
    Moj mail je tamara.rar@hotmail.it
    Veliki pozdrav!

    ОдговориИзбриши
  40. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  41. Moj sin je naucio prvo slova sa dve godine i brojeve, sada ucimo sa je vece, sta manje, znamo sve oblike odavno i stalno racunamo koliko cega ima..ima 3,5 godina...
    Milicacomi@yahoo.com

    ОдговориИзбриши
  42. Moja devojčica je počela da pokazuje interesovanje za matematičke pojmove negde oko četvrte godine. Interesovanje smo joj razvijali brojalicama, brojanjem igračaka dok ih slaže, radnim listovima za njen uzrast. Malo kasnije oko 5 godine počeli smo sa njom da igramo Čoveče ne ljuti a to je igra savršena za brojanje. Sada ima 6 godina, predškolac je i mnogo volim matematiku. U septembru će u školu pa bi nam dobro došlo jedno od ovih izdanja.
    dejtan05@yahoo.com

    ОдговориИзбриши
  43. Bravo za ideju uvek me prijatno iznenadite.
    Moje dve devojcice inace bliznakinje sada imaju 3,5 god pocele su da broje kada su saznale za igru žmurke.Inace obozavaju pesmicu matematika od Branka Kockice.
    Pozdrav.
    savetastojadinovic@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  44. Prava je prilika da ucimo pojmove iz matematike iz knjige, za sada nam dobro ide i iz sveta oko nas.
    gaga_babovic@yahoo.com

    ОдговориИзбриши
  45. Pre treće godine, obe devojčice obožavaju brojeve; mlađa broji sve što vidi: bube, cvetove, avione na nebu, korake koje napravi, zalogaje koji su joj preostali... takođe i sabira i oduzima... dok je starija, sa 5 godina uveliko zainteresovana za pisanje brojeva, poznaje ih, piše, a voli i geometriju :)
    knjige su predivne, žao mi je što trenutno nismo u mogućnosti da ih priuštimo sebi, pa... iznenadite i obradujte nas!
    martina.balazs@freemail.hu

    ОдговориИзбриши
  46. bili bismo presrecni da dobijemo jednu :)))
    mirjanaeric@yahoo.com

    ОдговориИзбриши
  47. Više se i ne sećam kako je to bilo kad su moja deca bila mala, jer je prošlo dosta vremena od tada. Sećam se samo da zbog obaveza nisam baš imala vremena za njih, ali zato sad kad sam baka jednoj devojčici od 2 godine i jednom predškolcu, mogu maksimalno da im se posvetim i da ih kroz igru i razne zanimljive aktivnosti naučim dosta.
    Uz Origami i savijanje papira i pravljenje najrazličitijih oblika, naučili smo osnovne geometrijske oblike. Kupila sam im igračku kornjaču gde se figure različitih oblika ubacuju kroz određeni otvor što razvija logiku, zapažanje, razlikovanje oblika. Starija sad rešava zadačiće u knjižicama, časopisima za decu i slikovnicama kroz crtanje, lavirinte, zaokruživanje, spajanje, pronalaženje... i kroz njih proverava svoje usvojeno znanje. Od kartona smo napravili kartice za igru memorije. Kao što sam nekad radila sa svojom decom ,sad sa njima računam uz pomoć štapića i žetona, računaljke.. Igramo se prodavnice i brojimo parice, pomalo sabiramo i oduzimamo. Za stariju unuku sam juče poručila knjigu "Moja predškolska torbica" od Kreativnog centra koju odavno priželjkuje.
    Smatram da detetu treba pokazati entuzijazam, pažnju, interes; pružiti mu podršku i ohrabrenje i pomagati mu, ali ne rešavati zadatke umesto njega. I, pre svega, stvoriti pozitivno i zabavno okruženje za učenje kroz igru.

    slobodankatomic@yahoo.com

    ОдговориИзбриши
  48. Moja devojcica je oko 3 godine pocela da se interesuje za matematiku prvo kroz pesmice i brojalice posvecene brojevima, a kasnije i za osnovne matematicke pojmove i oblike. Jako voli da lepi, secka, boji a u septembru krece u predskolsko. Sada ima punih 5 godina, a avgusta puni 6 godina.

    vasaimara@hotmail.rs

    ОдговориИзбриши
  49. Starija je pocela da se zanima sa 5 godina a mladja je upravo u tom dobu trenutno i sve u vezi matematike je zanima......
    jaca_1979@yahoo.com

    ОдговориИзбриши
  50. Tek treba da se upustimo matematičke avanture, a ova štiva su odlične vodilje.
    mmmmilica@hotmail.com

    ОдговориИзбриши
  51. Super je ivanov.dj.marina@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  52. Ucili smo kroz igru od naj rajranijeg uzrasta..brojanje igracaka,bonbona,kamencica,stepenika;sortiranje po skupovima;pravljenje prodavnice;prepoznavanje oblika u prirodi;drustvene igre kao sto su"Ne ljuti se covece",karte,domine i sl. i naravno uz ovakve "razmisljanke"tj.vezbanke
    aveselinovic0@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  53. Prvo smo ucili oblike posmatrajuci svet oko sebe. Moj sin jako voli automobile, tako da smo gledajuci tockove naucili sa dve godine sta je krug. Tocak nam je kasnije posluzio i za nulu i slovo O. Pravih i krivih linija ima svuda oko nas...A onda sa tri godinice smo poceli da brojimo tockove, prednje, zadnje, koliko ih ima zajedno...to je nasa prva matematika.
    stanislavajekic@yahoo.com

    ОдговориИзбриши
  54. Moje sestre ce uzivati u bojenju i ucenju ! Super je !
    minja24.10@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  55. Sa 3 smo polako poceli da ucimo :)

    co.jovanovic@yahoo.com

    ОдговориИзбриши
  56. Mog najstarijeg sina matematika nije interesovala mnogo do predskolskog uzrasta, imali smo prvo zvrljalicu kuci, a u vrticu je uz malu matematiku usvojio sve sto je bilo potrebno! Kada smo setali, pricali smo,, imas 3 jabuke, mama ti je dala jos 2 koliko sada imas ...pa smo povecavali brojeve, i ko mu je sve dao jabuke i koliko je ostajalo ako on da nekom toliko, pa jos toliko. Dosli smo do toga da je znao da sabira i oduzima brojeve do 20 pre polaska u skolu, sada u skoli mu najbolje ide matematika! Tako i sa srednjim koji ima 5,5 i sada ce u predskolsko, primenjujemo isti princip, malo nase igre, malo vise Kreativni centar i eto uspeha!
    simonovicdanijela@yahoo.com

    ОдговориИзбриши
  57. Kao tata jedne devojčice koja je sada predškolac, došao sam do zaključka da ako detetu na pravi način pokažemo da matematiku čine svakodnevne zanimljive stvari ,postaće mu zabavna, uživaće da uči i zavoleće je. Kad je imala 2 godine, probao sam da joj kroz igru približim neke matematičke pojmove.
    Lego kocke, koje su jedna od najomiljenijih igara, i građenje predmeta dobra su osnova da dete zavoli matematiku. Odlične su za učenje geometrijskih oblika, a pomoću njih razvija i motoriku, maštu, kreativnost, osećaj za simetriju... Muzika, umetnost u kojoj svi uživamo, zabavan je način da se dete nauči da broji, sabira, broji unazad, sabira, oduzima.
    Igračke u koje se ubacuju figurice različitih oblika, slikovnice, računaljke.. samo su neki od rekvizita uz pomoć kojih sam animirao , ali i učio svoje dete u ovom uzrastu.
    Sad, kad je ona predškolac, igramo društvene igre:
    - "Ne ljuti se čoveče": uočavamo da određeni broj tačkica na kocki predstavlja određeni broj i toliko koraka na tabli,
    - "Tablić": igra kartama kroz koju učimo pojam manjeg i većeg broja, sabiranje, grupisanje po skupovima,
    - "Monopol": brojimo i koristimo "novac",
    - Igra prodavnice: vežbamo sabiranje, oduzimanje, šta se sve može kupiti za određenu svotu novca.

    aji.slobodan@yahoo.com

    ОдговориИзбриши
  58. Moje starije dete (cerka) je u uzrastu izmedju 2 i 3 godine pocela da nas ispituje i pokazuje interesovanje za brojeve. Prvo smo brojali lutke, kocke, bojice, ... Drugo dete (sin) se za sada interesuje za oblike i krugovi su nam favoriti :)
    Uvek treba imati strpljenja i podrzati dete u onome sto ga interesuje ali i takodje mu pomoci da usvoji nova znanja i vestine. Dodatna pomoc u obliku prirucnika, enciklopedija, zbirki,...je uvek dobro dosla.
    dolitur@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  59. moja malena je predskolac,ovo bi joj dobro doslo

    zokapetra06@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  60. Moj sin je sa dve godine naucio dedin broj telefona da bi mogao da ga pozove da mu donese sok,jer je mnogo pio sok i mi mu ga nismo davali.A 16.aprila je napunio sest godina,sada vec uveliko sabira i oduzima,sto je naucio uz ne ljuti se covece.
    mutavdzicmarija@yahoo.com

    ОдговориИзбриши
  61. moja cerkica je jos mala:)
    hristi981@yahoo.com

    ОдговориИзбриши
  62. Moj unuk je predskolac i super bi bilo da ga vi i ja obradujemo

    tadicmilja@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  63. ja imam 2 predskolca kod kuce (4 i 6 god., bilo bi lepo da ih iznenadim danas na moj rodjendan!
    marijavasiljevic@yahoo.com

    ОдговориИзбриши
  64. Moj sin je poceo da se interuje sa 3 god. Uz pesmu "Mi se ne bojimo ucimo da brojimo".
    kovmar84@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  65. divan poklon, radujemo se unapred:)
    anaarts16@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  66. Анониман14. март 2014. 04:35

    Moj sin Zeljko ima 6 godina. Zainteresovao se za matematiku kroz kupovinu ovakvih slicnih knjigica i casopisa.Bas bi se obradovao za ovaj poklon.Unapred hvala.Pozdrav!

    ОдговориИзбриши
  67. Imam sina Nikolu nepune tri godine su mu, i voli da broji,slaze oblike na odgovarajuce mesto.. pozdrav nedeljkab87@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  68. Are you in need of Urgent Loan Here no collateral required all problem regarding Loan is solve between a short period of time with a low interest rate of 2% and duration more than 20 years what are you waiting for apply now and solve your problem or start a business with Loan paying of various bills I think you have come to the right place just contact us We Are Here To Show You A Better Way To Financial Freedom !!!
    Contact Us At : abdullahibrahimlender@gmail.com
    whatspp Number +918929490461
    Mr Abdullah Ibrahim

    ОдговориИзбриши

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу