Нешто тражите?

четвртак, 4. јул 2013.

Почело је пријављивање за Дечји научни камп у Виминацијуму

Центар за промоцију науке у јулу и августу организује Дечји научни камп – „ДНК“ у Виминацијуму, римском граду и војном логору из I века.


Идеја научног кампа ДНК је да деца у природном окружењу, у друштву вршњака, на интересантан и интерактиван начин упознају науке као што су археологија, антропологија, палеонтологија, биологија, физика, хемија, метеорологија, астрономија и психологија.

Камп је организован у седам тродневних термина: 10. до 12. јул, 18. до 20. јул, 25. до 27. јул, 1. до 3. август, 8. до 10. август 15 до 17 август и 22. до 24. август.

Величина сваке од седам група је ограничена на 12 деце по термину, како би стручни предавачи и аниматори могли индивидуално да се посвете сваком полазнику.

Виминацијум је древни римски град и војни логор, где се налазе не само археолошка налазишта из римског доба већ и палеонтолошка налазишта мамута, а у непосредној близини су термоелектрана, површински коп угља и река Дунав, што ће полазницима кампа омогућити да истовремено осете и прошлост и будућност.

У Виминацијуму постоје смештајни капацитети који, изграђени по најсавременијим стандардима, деци омогућују квалитетан смештај и исхрану током трајања кампа.

На кампу ће континуирано боравити и стручна лица која, у случају да то буде неопходно, деци могу одмах да пруже медицинску помоћ.

Своје дете сви заинтересовани могу пријавити на линку www.prijave.cpn.rs/kamp/. Пријављивање траје до попуне свих места.
Pin It Now!

Нема коментара:

Постави коментар

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу