Нешто тражите?

уторак, 22. октобар 2013.

Лепи Брка кува са клинцима у новом породичном часопису

У Београду представљен први број часописа »Кувајмо с децом«. Гастро уредник издања је Лепи Брка – Ненад Гладић, аутор кулинарске емисије Гастрономад. Осим часописа, мултимедијални пројекат »Кувајмо с децом« обухвата и видео продукцију, сајт и радионице са децом и младима.
На светски дан хране,16. октобра, у Београду је представљен први број часописа „Кувајмо с децом“, са новим и оригиналним концептом „који окупља породицу око шпорета“.

Познати кулинар Лепи Брка – Ненад Гладић за сваки број часописа осмишљава преко 50 рецепата за јела која деца и родитељи могу да спремају заједно, проводећи на квалитетан начин породично време, дружећи се и усвајајући здраве животне стилове.

У сваком броју, новинари и колумнисти обрађују теме везане за здраву исхрану, кулинарство и родитељство: учење деце припремању хране, успостављање здравих навика код деце у исхрани, исхрана беба, кување као активност која подстиче креативност и машту, гајење хране (зачина, поврћа) и развијање љубави према природи и еколошке свести, упознавање са различитим светским културама кроз интернационалну кухињу.

Часопис „Кувајмо с децом“ ће излазити тромесечно а штампано издање прате и видео клипови на којима Лепи Брка припрема оброке са клинцима различитих узраста – од предшколаца до тинејџера, а који су доступни за гледање на Yоutube каналу »Кувајмосдецом«

Након изласка сваког броја »Кувајмо с децом«, планиран је низ промотивних активности: предавања и радионица за децу у вртићима, основним и средњим школама као и за њихове родитеље. Прва ће се одржати 2. новембра у оквиру 12. Campina Puddis дечјег сајма, на штанду »Металца«, где ће Лепи Брка и малишани кувати заједно.

»Живимо у време када бебе знају да користе рачунаре, трогодишњаци иду у школе страних језика, али зато ни петнаестогодишњаци нису у стању да себи припреме најједноставнији оброк. Кување су родитељи и школство негде испустили из васпитног програма, а оно је једна од основних животних вештина, која развија код деце самосталост, радне навике, машту. Доказано је да се деца која учествују у кувању здравије хране. Због тога је наша мисија промоција кувања као важне породичне активности.« изјавила је овом приликом уредница издања, Јована Папан.
 
Пријатељи пројекта "Кувајмо с децом" су "Металац" и "Имлек".




Pin It Now!

1 коментар:

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу