Нешто тражите?

уторак, 2. октобар 2012.

Дечји октобарски салон од 4. октобра

Манифестација ликовног стваралаштва деце, 47. Дечји октобарски салон на тему "Београд, град културе - дечја уметничка атракција“ биће свечано отворена у четвртак, 4. октобра.

Изложбу 200 одабраних радова деце из 60 школа у Музеју примењене уметности отвориће драмска уметница Рада Ђуричин а у музичком програму учествоваће Хор "Деца са Месеца“ из Дома за децу и омладину "Вера Радивојевић“ из Беле Цркве.

Изложбу су поставиле музејска саветница Ангелина Фолгић Корјак и кустос Јелена Кнежевић.

Организатор изложбе МПУ истакао је да је тема овогодишњег Дечјег салона осмишљена са циљем да деца открију своју слику Београда, пронађу и идентификују своје искуство са појединим природним, географским, културним и уметничким атракцијама.

Бројне представе које су деца креирала везане су за најпознатије делове Београда попут Калемегдана, Ташмајдана, зграде Београђанке, и незаобилазне београдске панораме, споменик Победнику, споменик кнезу Михаилу, аеродром, авалски торањ, нови мост на Ади, Цркву Светог Саве, Саборну цркву.

На 47. дечјем октобарском салону биће постављена и пратећа међународна изложба дечје уметности Галерије ликовних дела младих из Цеља у Словенији на тему "Одећа и фолклорне игре мога народа“.

На овој изложби биће изложени најуспелији радови деце узраста од четири до осамнаест година из 48 земље света, награђени на 17. конкурсу, који је ове године организовала Галерија из Цеља.

У оквиру пратећег програма Дечјег салона биће одржане радионице за децу на тему: "Бомбонџијске мајсторије“, "Београд кроз реч и слику", "Мој град Београд“.

Током јуна већ је реализована петодневна "Мозаичка радионица“, којом је руководио академски сликар Петар Вујошевић. Изведено је 17 мозаичких радова који ће бити изложени на 47. дечјем октобарском салону.

Дипломе и награде најбољим учесницима овогодишњег Салона биће додељене у четвртак, 25. октобра а затварање изложбе је 27.октобра. (Танјуг)
Pin It Now!

Нема коментара:

Постави коментар

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу