Нешто тражите?

четвртак, 20. децембар 2012.

Трибина "Дочекајте смак света са научницима"

 
Истраживачка станица "Петница", Студентски културни центар и Креативни центар организоваће у петак, 21. децембра трибину у СКЦ "Дочекајте смак света са научницима".Општа манија да се о такозваном смаку света прича и пише свуда као да ће се стварно догодити, без имало покушаја да се о томе разумно дискутује, довела је цео свет и Србију до ивице разума.

Због тога баш на дан "предвиђеног смака света" дискутујемо о астрономији, календарима, историји научних заблуда, научној писмености и, наравно, историји свих смакова света.

Скуп ће бити организован у Студентском културном центру, а на њему ће говорити астроном Милан Ћирковић, психолог Оливер Тошковић, физичар Александар Богојевић, стручњак за образовање Срђан Вербић и аутор књиге "Астрономија" Никола Божић.
 
Између осталог, тема ће бити и глобалне катастрофе, које се доскора нису третирале као део науке, али и потреба да се у нашој средини овој теми дода практична, активистичка нота, као што је то већ неко време случај у свету. Сви посетиоци ће добити материјал „Прва помоћ за Судњи дан“, у ком су научни сарадници Центра за промоцију науке(ЦПН), као и сарадници Америчке националне агенције за науку и аеронаутику(НАСА), дали неколико одговора на најчешћа питања о „смаку света“.

На трибини ће бити представљена и књига "Астрономија" у едицији "Сазнај и пробај" Креативног центра, а иако је намењена пре свега деци школског узраста, књига је применљива и за одрасле.
Pin It Now!

Нема коментара:

Постави коментар

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу