Нешто тражите?

четвртак, 11. април 2013.

Изложба дидактичких играчака у Галерији РТС-а

У Галерији РТС-а (Таковска 10) отворенa је девета по реду изложбу радова приспелих на конкурс за најбоље дидактичко средство. Изложба се организује у оквиру манифестације „Дани васпитача”, коју традиционално организује Удружење васпитача Београда, а под покровитељством Секретаријата за образовање и дечју заштиту.
На конкурс се пријавило 56 аутора са својим играма, играчкама и збиркама текстова за децу предшколског узраста. Свако од ових дидактичких срестава поседује посебан квалитет професиналаца, који знају како функционише свет деце и начин на који она уче кроз игру.

– Ово је манифестација на којој се представљају дидактичка средства која су осмислили сами васпитачи радећи са децом током протекле године. Изложба има такмичарски карактер и већ у четвртак обавиће се жирирање. Секретаријат, осим формалне подршке коју пружа Удружењу васпитача, и материјално помаже њихове активности, тако да њихово удружење увек редовно учествује у конкурсима друштвених и невладиних организација, како би сви њихови пројекти постали одрживи. Наша идеја је да покажемо како играчке направљене са пуно маште, а од јефтинијих и безбедних материјала, могу бити далеко вредније од играчака које су данас популарне – рекла је Љиљана Јовчић, градска секретарка за образовање и дечју заштиту.

Поред стручног жирија, састављеног од еминентних стручњака за предшколско васпитање и образовање, квалитет радова оцењиваће и деца предшколског узраста, а жири ће при оцењивању уважити и њихове коментаре. Изложене радове ће посетиоцима, деци и стручном жирију, представити сами аутори.

По први пут у оквиру ове манифестације пријављен је и програм Валдорфска педагогија Рудолфа Штајнера, који не учествује на конкурсу, са идејом да се широј јавности представи нешто другачији програм васпитно-образовног рада са децом, а који се практикује широм света, поред програма Ређио и Монтесори.

Изложба је отворена за јавност, тако да сви заинтересовани, издавачи, родитељи са децом и други могу да је посете и упознају се са богатством рада васпитача. Награде за најбоље дидактичко средство биће уручене на завршној свечаности Дана васпитача Београда у Београдском драмском позоришту 12. априла.
Pin It Now!

Нема коментара:

Постави коментар

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу