Нешто тражите?

четвртак, 29. септембар 2011.

Мали људи Кима Андерсона

Ким Андерсон је немачки фотограф специјализован за сликање деце. Његов заштитни знак су црно-беле фотографије са ручно бојеним детаљима, које асоцирају на детињство некада или приказују малишане у романтичним сценама. Познат је и по томе што децу фотографише у превеликој одећи, коју као да су узела из маминог и татиног ормана. Отац је двоје деце, који су и његови најдражи модели.
Pin It Now!

среда, 28. септембар 2011.

И играчка и сувенир


Кокеши лутке су ручно рађене дрвене лутке које израђују Киџи-ши уметници из Јапана (дрводеље), а свака лутка носи име свога ствараоца. Сматра се да су настале у позној Едо епохи (1800 – 1830 године). Постоји неколико типова кокеши лутки. Традиционални тип има дуго цилиндрично тело и округлу главу, док старински тип потиче из 50-их и 60-их година 20. века, када су масовније почеле да се израђују као сувенири. Савремене кокеши лутке могу бити у традиционалном маниру или “креативног” типа. Креативне кокеши лутке су више под утицајем модерног дизајна , а уметник има пуну слободу у њиховом стварању. Свака област на северу Јапана (одакле потичу ове лутке) има своје особености у изради, па добри познаваоци према изгледу лутке лако могу установити њено порекло.
Pin It Now!

Резултати Егмонт наградне игре + нови поклон - часопис Принцезе!

Дошло је време да прогласимо победнике у наградној игри Егмонта и Детињарија. По једну књигу из нове едиције „Мала школа - Учимо уз Дизни", намењене деци претшколског узраста освојили су коментатори са редним бројевима 7, 15, 23 и 32 -  nevenkasimic68@gmail.com, dacamaca07@yahoo.com yufika_leo@yahoo.com, као и Тамара која није оставила и-мејл адресу. Честитамо добитницима које ћемо контактирати на и-мејл, а Тамару молимо да у додатном коментару напише своју и-мејл адресу.
Pin It Now!

уторак, 27. септембар 2011.

Добитник "Pijem & šijem" мантилића је:

Време је да прогласимо победника наградне игре и добитника предивног "Pijem & šijem" мантилића за девојчице величине 122. Оставили сте 84 коментара и Random.org  је одлучио да мантилић иде у руке власника коментара бр. 7 - jowanica26@gmail.com.
Pin It Now!

понедељак, 26. септембар 2011.

Mim-Pi зима 2011. у радњи WannaBe&TOY!




Нова колекција холандске модне марке Мим пи, за девојчице од две до десет година, увелико је у продаји у бутику Wannabe&TOY у улици Браће Југовића 2а у Београду. Тема колекције је цирукуска представа, а магични живот под циркуском шатром дочаравају јарке боје, звездице и туфнице које симболишу светлости рефлектора и детаљи попут цилиндар шешира, заштитног знака мађионичара... Пожурите да изаберете својој малој "артисткињи" нешто из нове колекције једног од најсвежијих и најоригиналнијих дечјих брендова!
Pin It Now!

субота, 24. септембар 2011.

Арт тура - Дечја авантура

У суботу, 24. септембра од 12.00, у оквиру пратећих програма пројекта Арт тура, у атријуму Народног музеја (улаз из Васине) биће организована “Дечја авантура”.

Радионица Дечјег клуба је намењена малишанима до дванаест година старости. Обилазећи галерију под ведрим небом, малишани ће имати прилике да се упознају са делима ликовне уметности те да кроз игру и креативан рад науче много о нашим и страним уметницима, о епохама у којима су живели као и о ликовној уметности и ликовним техникама. Пошто је захваљујући Арт тури музеј овог пута изашао на градске улице, малишани ће током овог дружења имати прилику да боље упознају историју и архитектуру Кнез Михаилове и околних улица.

С обзиром на природу изложбе и радионице, веома је важно истаћи да ће деца све време бити у друштву пратилаца, који ће и сами морати да се укључе у решавање задатака и спознају уметности и њених дела. Због ограниченог броја места, заинтересовани морају да долазак потврде позивом на број 060/8075-031 или електронским писмом на адресу decjiklubnmb@gmail.com
Pin It Now!

четвртак, 22. септембар 2011.

Фотеље са брковима



Маца, коала, лав, меда, жаба, пингвин, панда... ове симпатичне дечије фотеље производе се у Јапану.
Pin It Now!

среда, 21. септембар 2011.

Марк Џејкобс за јесен-зиму 2011/2012

Један од најталентованијих модних дизајнера данашњице, Марк Џејкобс, припремио је још једну сјајну колекцију своје Little Marc Jacobs линије намењене деци. Колекција је прожета јаким ретро вибрацијама и подсећа на време када су данашњи родитељи били клинци. Пруге, каро и принтови интензивних боја присутни су готово на сваком моделу.  Биће то једна носталгична зима!
Pin It Now!

Егмонт вас награђује новим издањима из едиције "Мала школа"!

Од сада, малишани ће прва знања моћи да стекну дружећи се се најомиљенијим дизнијевим јунацима. Едицију „Мала школа - Учимо уз Дизни" осмислили су стручњаци са богатим искуством који се баве образовањем и интелектуалним развојем деце до поласка у школу.
Дизнијеве књиге задатака ће помоћи Вашем малишану да кроз игру и забаву развије одређене вештине и да се у друштву својих омиљених ликова неосетно припреми за полазак у школу.
Pin It Now!

уторак, 20. септембар 2011.

"Пијем & шијем" поклања вам мантилић за девојчицу!

Представљамо вам Пијем & шијем. Под овим духовитим називом крију се уникатни одевни предмети и лутке маштовите Милене Благојевић. Милена је од детињства заљубљеник у ручни рад, а однедавно се озбиљно посветила креирању невероватно веселих и оригиналних капутића, као и капа, хаљиница, лутки, брошева... Шивење у комбинацији са везеним, хекланим и плетеним детаљима заштитни је Милениних рукотворина.
"Све ме инспирише. Бајке, време, музика, књиге…волим да ствари које направим имају причу, да дају неку поруку…Макар се трудим ( последњих пар капутића које сам направила су такви) да буде тако. Уникатно и са поруком. Недавно сам радила, рецимо, капутић са црним овчицама, онда један са принц – жабцем, и управо сам завршила један са принцезом – сањалицом…Тај са принцезом има и мој први вез…извезла сам фразу „…и живели су дуго и срећно…“ на италијанском, на леђима капутића." прича Милена у интервју који је недавно објавио сајт Мамин свет.
Pin It Now!

понедељак, 19. септембар 2011.

"Опстанак" за неке нове клинце

На радост родитеља одраслих у време правог школског програма, и њихова деца моћи ће да погледају легендарне епизоде ове изванредне британске документарне серије продукцијске куће Anglia, која се не може замислити без гласа наратора Дејана Ђуровића. Захваљујући нечијем ентузијазму, "Опстанак" од сада можете гледати на YouTube каналу Theworldofsurvival , а како се тамо може прочитати, биће постављено укупно 250 епизода! Сасвим довољно да се и детињство нових генерација испуни најлепшим причама о живом свету испричаним на врхунски начин.
Pin It Now!

петак, 16. септембар 2011.

Catimini и 1. рођендан Les Petits уз попуст!

Les Petits, бутик за малишане, почео је са радом пре годину дана. У част прославе 1. рођендана, у понедељак, 19.септембра, целокупан асортиман из колекције јесен-зима 2011/12. биће снижен за чак 15%!
У Les Petits тренутно можете изабрати моделе из најновијих колекција два реномирана светска бренда - Deux par deux и Desigual, које смо већ представили у претходним постовима. Ових дана стиже и најновија колекција феноменалног бренда Катимини.  
Pin It Now!

Резултати наградне игре Психополиса - Интернет мозак

Eво резултата наградне игре Психополиса, који читаоцима Детињарија поклања три примерка књиге Интернет мозак Герија Смола и Гиги Ворган, просветљујуће књиге водећих светских  ауторитета о стварима које би сваки родитељ требало да зна да би избегао негативне последице интернет ере по своје дете.. 
Оставили сте 18 коментара и Random.org је одлучио да су добитници књиге коментатори са редним бројевимa 1, 16 и 17 - biljamandic@hotmail.com,  gilebgd12@hotmail.com  и stojkovicb@gspns.rs.



Честитамо добитницима, које ћемо контактирати мејлом да се договоримо око детаља преузимања награда. Осталима желимо више среће други пут, и наставите да нас пратите!
Pin It Now!

четвртак, 15. септембар 2011.

Генадиј Спирин

Генадиј Спирин је прослављени руски илустратор са преко 30 дечјих књига у свом опусу. Освојио је многобројне награде и златне медаље за свој рад. Сликарство је завршио на Московској академији лепих уметности, а 1991. године преселио се у САД, на позив тамошњих издавача дечије литературе. Током година развио је јединствени стил, спајањем техника савремене руске уметности са традицијама ренесансе. Своје илустрације,  урађене акварел техником, доводи до нивоа врхунске уметности. Међу најпознатије наслове које је илустровао спадају "Жар птица", "Златокоса", "Бајка о цару Салтану", "Мала сирена". Ево неколико изванредних илустрација из многобројних књига које је илустровао:
Pin It Now!

среда, 14. септембар 2011.

Септембарски Roditelj&dete је на киосцима!

У продаји је септембарски број магазина Roditelj & dete. Тема овог броја је однос према новцу и васпитање. Ту су и две занимљиве репортаже - породична авантура одбојкаша Вање Грбића и прича из Дизниленда, као и неколико интервјуа са мамама које имају занимљиве професије и велике породице. Не пропустите и редовне рубрике - савете др. Зорана Миливојевића, колумне Јелице Грегановић, Марка Црнобрње, Јоване Папан, маштовите рецепте, занимљивости из традиције, модне стране. Специјално у рубрици Кућа здравља - све о дечјем виду!  
Pin It Now!

уторак, 13. септембар 2011.

Резултати септембарске наградне игре Сариног кутка

Време је да прогласимо побитника септембарске наградне игре Детињарија и Сариног кутка, дечијег бутика са Чубуре (Вукице Митровић 10). Оставили сте 47 коментара и Random.org  је одлучио да добитник аладин панталоница у величини 116/122, тј. за узраст 6-7 година, буде коментар бр. 67 - lilijan@gmail.com .


 Честитамо добитнику кога ћемо контактирати мејлом да се договоримо око детаља преузимања награде. Осталима желимо више среће следећи пут. Останите уз Детињарије!



Pin It Now!

недеља, 11. септембар 2011.

Kickers- јесења колекција за најмлађе

Када су се први пут појавиле у продаји давне 1970-те године, изазвале су праву малу револуцију  међу припадницима младе хипи генерације, којој су биле и намењене.
Pin It Now!

Јесен уз Extreme Intimo

У  ваздуху се већ осећа благи мирис кукуруза и печеног кестења, касно лето полако клизи... Extreme Intimo тим верује да је то идеално време за нове јесење почетке. Део женске колекције украшен је сада топ тренди мотивима животиња. Лија, јелен, сова и јежић донеће осмех у сваки ваш дан. Управо су ове животињице и носећи узорци и на моделима за девојчице. Док дечаци умиљату лију мењају мудрим вуком, у мушкој колекцији шумска тема провлачи се кроз боје и духовит принт вепрова. Ту је и женска колекција која обилује романтичним детаљима, нежном љубичастом, чипком, крупним цветовима... Али ту је и колекција за девојчице која пршти од боја уз модне илустрације.
Но, нису сви јесењи мотиви позајмљени из природе, део мушке и колекције за дечаке украшен је – компјутерима! Без сумње заљубљеници у модерне технологије доделиће један лајк новим моделима.
Као што видите, као и сваке сезоне, и ове је у  Extreme Intimu разиграно и занимљиво, а као што сте навикли све је израђено од најквалитетнијег памука који вашој кожи допушта да слободно дише.
Pin It Now!

субота, 10. септембар 2011.

Сутра је Београдска ролеријада!

Сутра ће се од 9.30 до 17.00 часова одржати 14. ролеријада у Београду. Београдска ролеријада организује се на потезу од Славије до Калемегдана, а очекује се да на том традиционалном такмичењу учествује око 2.500 људи из Србије и иностранства.

У оквиру 14. ролеријаде биће одржано пет трка - трке за одрасле, најмлађе, породична трка, трка тротинета и трка на 100 метара, а најбоље такмичаре у свим категоријама очекују вредне награде.

По други пут на ролеријади, у сарадњи са Делегацијом ЕУ у Србији, биће организована трка тротинета, која је део манифестације "Европска недеља мобилности", чији је циљ промоција алтернативних начина превоза у градовима.

Захваљујући средствима које је одвојило Министарство спорта и омладине Србије, обезбеђено је 1.000 сетова точкића, који ће бити подељени бесплатно учесницима ролеријаде и то онима који су се пријавили међу првих 100 у свакој трци. Пријављивање је могуће и сутра, на пријавном пулту на Тргу Републике.Учешће неће бити омогућено онима који немају стартни број.
Pin It Now!

Gap коначно у Београду

Како смо најавили пре неколико месеци, амерички модни бренд GAP коначно је доступан и Београђанима. Прва Gap продавница налази се уз Кнез Михајловој улици 14-16. и од јуче је отворена за купце, тако да увелико можете да прошетате до центра и погледате њихову колекцију за јесен-зиму. Ево шта се највише допало нама:
Pin It Now!

четвртак, 8. септембар 2011.

Слатка мала преврнута...


Rocky је: 1. колевка, 2. столица за љуљање и 3. дечји креветац. Овај згодни комад намештаја дизајнирали су Sina Gwosdzik и Jakob Dannenfeldt из студија Jäll & Tofta.
Pin It Now!

среда, 7. септембар 2011.

Oilily за јесен-зиму 2011/2012

Oilily је у августу представио дечију колекцију за јесен-зиму 2011/2012. Инспирација ове сезоне су Русија и авантура, па су дизајнери спремили многа изненађења - тајне џепове, сукњу и хаљину са завесицама , шаховску таблу на постави кошуље.  Ту је и много карактеристично руских детаља на јакнама, капама, шаловима. Уосталом, уверите се и сами:
Pin It Now!

понедељак, 5. септембар 2011.

Освојите панталонице Сариног кутка!

Стиже јесен  и право је време да ваша девојчица прошета једне модерне панталонице. Управо онакве какве читаоцима Детињарија поклања Сарин кутак, мали дечији бутик са Чубуре (Вукице Митровић 10).У питању су маштовите аладин панталоне у величини 116/122, тј. за узраст 6-7 година.
Pin It Now!

Нови поклон Психополиса - "Интернет мозак"

Шта се догађа са младим умовима, са мозговима наше деце која су интензивно изложена дигиталним технологијама? Данашњи млади људи у тинејџерским и двадесетим годинама, који су названи дигиталним домороцима, нису ни видели свет без рачунара, 24-часовних вести, интернета, мобилних телефона… Управо су они најосетљивији на дигиталну технологију, јер су и најизложенији њеном утицају. Они ретко залазе у библиотеке, не листају класичне  енциклопедије – све што их занима је на претраживачима интернета. Неуронски склоп ових дигиталних домородаца драстично се разликује од склопа дигиталних имиграната, тј.оних који су у дигитално доба ушли као одрасли људи што доводи до дубоко подељеног јаза мозгова између старијих и млађих умова – у једној генерацији.

Књига нас на занимљив, стручан али и разумљив начин води кроз поглавља о процесима и променама у мозгу, технологији која раздваја генерације, зависности од технологије, хај-тек култури, еволуцији мозгова, технолошком прибору, па све до хај-тек речника и скраћеница смс порука и емотикона.

Закључак је да се воз дигиталне технологије захуктава, и сви ћемо се на концу укрцати у његове вагоне. Премошћавање јаза мозгова, успешно комуницирање и сарадња људи свих узраста треба да буде један од наших приоритета. Тако ћемо не само прихватити сваки нови напредак и  преживети технолошке промене модреног ума, него ћемо  захваљујући њима напредовати и постати бољи.



•    Шта одрасли чији је мозак формиран у време када није постојало дигитално окружење треба да знају о моћном утицају дигиталног света на мозгове наше деце?
•    Да би се дечји мозак развијао, мора бити стимулисан. Како дигитално окружење – комјутерске игрице, интернет, филмови и музика – утичу на формирање неуролошких структура у мозговима наше деце?
•    Зашто је лако постати зависан од игрица, друштвеног умрежавања, коцкања, онлајн порнографије, куповања…?
•    Какве везе има одрастање у дигиталном свету са поремећајима пажње и нестрпљивошћу, аутизмом, способносшћу истовременог обављања више радњи, социјалним вештинама…?

РЕКЛИ СУ О КЊИЗИ:

Ова књига је путоказ за превазилажење дигиталног јаза између деце и родитеља.
доц. др Војислава Бугарски, клинички неуропсихолог

Просветљујућа књига водећег светског научника о стварима које би сваки родитељ требало да зна да би избегао негативне последице по своје дете.

Зоран Миливојевић, психотерапеут

Психополис читаоцима Детињарија поклања 3 примерка књиге "Интернет мозак". Како да учествујете? Пратите следећа упутства:


  1. Постаните фан Детињарија на Фејсбуку или кликните Прати/Follow на десној страни блога испод листе најчитанијих постова.
  2. Оставите коментар овде испод текста поста и у њему напишите своју и-мејл адресу како бисмо могли да Вас контактирамо ако сте добитник.
  3. Кликните Свиђа ми се/Like испод наслова поста и тиме скрените пажњу својим Фејсбук пријатељима на наш giveaway.
Игра траје до 15. септембра, када ћемо прогласити добитнике.
У међувремену, књигу можете наручити преко сајта Психополиса, или телефоном на 021/473-6664.
Pin It Now!
Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу