Нешто тражите?

недеља, 31. март 2013.

Бајка Принцеза и жабац на киосцима од 29.3!

Главна јунакиња приче је Тијана, девојка из сиромашног предграђа Њу Орлеанса, којој је животна жеља да испуни очев сан о вођењу великог, лепог и уносног ресторана.
Pin It Now!

Столица-кућица-намештај-играчка

Како у дечјој соби обезебедити функционалност а да истовремено преостане довољно простора за играње вероватно занима сваког родитеља, а нарочито породице које кубуре са простором.
Pin It Now!

Пролећни венчић од картона за јаја

За овакав живописни венчић који у кућу уноси пролећно расположење чак и када временска прогноза и није у складу са датумом, можете искористити картонске кутије за јаја.
Pin It Now!

Изложбе, предавања и попуст на учлањење поводом Међународног дана књиге за децу

Од 1967. године, сваког 2. априла, на рођендан Ханса Кристијана Андерсена, обележава се Међународни дан књиге за децу. Библиотека града Београда ове године посебну пажњу посветила жељи да деци и младим читаоцима обезбеди равноправни услови да дођу до књиге, прилике да открију њене лепоте, вредности и тајне.
Pin It Now!

субота, 30. март 2013.

Агата Мистери - нови авантуристички романи за децу

Издавачка кућа Лагуна објавила је два узбудљива авантуристичка романа за све девојчице и дечаке који воле да решавају мистерије.
Pin It Now!

петак, 29. март 2013.

Едукативна радионица "Од тачке до предмета"

Због великог интересовања Дечји клуб Народног музеја у Београду организује и следеће суботе, 6. априла 2013. године у 12 часова у Музеју Вука и Доситеја едукативну радионицу ОД ТАЧКЕ ДО ПРЕДМЕТА.
Pin It Now!

11. Дечји позоришни фестивал ПОЗОРИШТЕ ЗВЕЗДАРИШТЕ од 18. до 25. априла


Под слоганом „Загледани у звезде“, 11. Дечји позоришни фестивал ПОЗОРИШТЕ ЗВЕЗДАРИШТЕ  биће одржан од 18. до 25. априла 2013. године у Установи културе „Вук Караџић“.
Pin It Now!

четвртак, 28. март 2013.

Нове књиге за децу Душка Радовића - освојите примерак!

Крајем прошле године, издавачка кућа Booking је деведесетогодишњицу рођења Душка Радовића прославила објављивањем репринта његове прве књиге Поштована децо, из 1954. године, представљајући новој читалачкој публици стару добру естетику педесетих. Сада су пред нама два нова избора из Радовићевих текстова – један посвећен његовој прози, други песмама.
Pin It Now!

Camper обућа стигла је у Les Petits!

Бутик за децу Les Petits (Светогорска 43), познат као место где се у Београду може купити врхунска мода за малишане, однедавно је богатији за један нови фантастични бренд  - легендарни Кампер.
Pin It Now!

среда, 27. март 2013.

Креативни центар поклања вам два нова романа!

Едиција Свет је један богатија је однедавно за још два романа. Та серија тренутно броји чак 58 кратких, тематски веома занимљивих романа у којима се разматрају проблеми младих и понекад тежак искорак из детињства у свет одраслих. Познати писци за децу и младе из различитих крајева света с много разумевања пишу о јунацима који на путу сазревања откривају себе, суочавају се са светом, разноврсним срединама и боре се за сопствени идентитет.
Pin It Now!

Најоригиналнија постељина за клинце

Не знамо да ли девојчице највише сањају о томе да су принцезе, а дечаци да су астронаути, али ова оригинална постељина сигурно би одушевила и једне и друге.
Pin It Now!

уторак, 26. март 2013.

Исол – добитница престижне Астрид Линдгрен меморијалне награде за 2013. годину

Име добитника награде АЛМА за 2013. годину познато је од данас у 13 сати, када је одлука жирија прочитана у шведском градићу Нас, родном месту Астрид Линдгрен, што је уживо преношено учесницима и посетиоцима 50. Међународног сајма дечје књиге у Болоњи.
Pin It Now!

понедељак, 25. март 2013.

Вечерас концерт "Молимо за фину тишину"

У почаст Милици Мањоловић диригенту, педагогу, културном посленику без премца у Србији њени пријатељи, колеге, поштоваоци и бивши чланови дечјег хора КОЛИБРИ организују концерт "Молимо за фину тишину" у понедељак, 25. марта у 20 сати у великој сали Студентског културног центра.
Pin It Now!

недеља, 24. март 2013.

Одржана прва Светска недеља дечје моде

Дечија недеља моде која се 19. и 20. марта по први пут одиграла у Лондону, по дизајнерским именима није нимало заостајала за оним за одрасле.
Pin It Now!

субота, 23. март 2013.

Велика мишотастична авантура Џеронима Стилтона - "Путовање кроз време" 1 и 2

Крените самном на невероватно узбудљиво мишотастично путовање кроз време!
Pin It Now!

Крокодокодил - први међународни фестивал књижевности и илустрације за децу!

Фестивал Крокодил од ове године има и дечје издање: Крокодокодил.
Pin It Now!

Префињеност и шик - Baby Dior за пролеће-лето 2013.

Синоним за најпрефињенију француску моду, кућа Диор,  у колекцији Baby Dior за пролеће-лето 2013. дониси препознатљиви шик и елеганцију свилених хаљиница за девојчице и префектно скројених сакоа за дечаке.
Pin It Now!

Ликовна радионица у недељу у Галерији УЛУС

УЛУСове ликовне радионице почињу са радом једном месечно, почевши од 24. марта 2013. године од 17 до 19 часова у Галерији УЛУС (Кнез Михаиловој 37, Беорад). На њима ће полазници радионице заједно са гостима уметницима стварати дарове за малишане који су на лечењу у болницама.
Pin It Now!

петак, 22. март 2013.

Егмонт вам поклања часописе "Вини Пу" и "Мики Велики"!

У новом, мартовском броју Винија Пуа читаћете:
Pin It Now!

Колекција за пролеће/лето стигла је у београдски Oilily!

Oilily колекција за пролеће/лето 2013, ове недеље стигла је у Београд, у продавницу Oilily (Еуроцентар, Македонска 30) и Les Petits (Светогорска 43).
Pin It Now!

"Не храни ме" мајца за алергичну децу

Идејни творац ове практичне мајце за децу са алергијама је амерички комичар Ким Витли.
Pin It Now!

Мач у камену од 22.3 на киосцима!

Књига Мач у камену настала је према Дизнијевом анимираном филму из 1963 године. Чаробњак Мерлин и дечак Артур су главни јунаци ове приче, а ту је вештица Мадам Мим без које не би било толико забавно...
Pin It Now!

четвртак, 21. март 2013.

Класика за школарце у Београдској филхармонији

Београдска филхармонија за крај марта припрема још један циклус дечјих концерата назван "Водич кроз оркестар за младе Бенџамина Бритна".
Pin It Now!

Креативни центар на 50. сајму књига за децу у Болоњи

Овогодишњи јубиларни 50. сајам књига за децу у Болоњи одржава се од 25. до 28. марта. Шведска је овогодишњи почасни гост, а главна тема овог сајма биће право деце и омладине на културу. Креативни центар учествоваће дванаести пут на Међународном сајму књига за децу у Болоњи.
Pin It Now!

Мартовски концерт "У подне за децу"

Мартовски, четврти по реду, концерт У подне за децу одржаће се 24.03.2013. у великој сали Дома омладине, тачно у подне.
Pin It Now!

среда, 20. март 2013.

Нове авантуре Тее Стилтон и систерки!

Два нова наслова из серијала о Tеи Стилтон стигла су у књижаре. "Завера иза кулиса" и "Мистерија у Оријент Експресу" доносе најновије авантуре чувеме мишице, у издању Евро-Ђунтија.
Pin It Now!

У суботу нова радионица "Ко се боји мрака још"

Термин наредне едукативне радионице "Ко се боји мрака још" за децу
(ученике нижих и виших разреда основних школа) који долазе индивидуално, у
пратњи родитеља је 23.марта (субота) у 12.30 и 14.00.
Pin It Now!

Концерт ученика Музичке школе “Станковић” у Музеју науке и технике

 
Музичка школа „Станковић” ће прославити Дан школе свечаним концертом у петак, 22. марта, у 19 часова у Музеју науке и технике.
Pin It Now!

уторак, 19. март 2013.

Светски дан позоришта за децу и младе

Удружење за развој позоришта за децу и младе АССИТЕЈ Србија обележиће и ове године Светски дан позоришта за децу и младе - 20. март.
Pin It Now!

Cineplexx вам поклања карте за "Крудс 3Д"!

Нови филм из познате радионице „Dreamworks Animation“, комична сага о породици пећинских људи „Крудс“, претпремијерно је приказана 16. и 17. марта, а у биоскопима ће се наћи од 21. марта.
Pin It Now!

понедељак, 18. март 2013.

Лутке за девојчице са Дауновим синдромом

Хана Феда (13) је девојчица рођена са Дауновим синдромом. Када је имала 9 година пожалила како ниједна луткица у каталогу из којег је бирала играчке не личе на њу, па је њена мајка Кони Феда одлучила да направи лутке инспириране децом попут њене ћерке.
Pin It Now!

Чиме се играју деца света

Фотограф Габриеле Галимберти из Италије направио је занимљиву галерију слика названу Toy Stories (Приче о играчкама - алузија на популарни филмски серијал). Током 18 месеци, Галимберти је фотографисао децу широм света с њиховим највреднијим стварима - играчкама.
Pin It Now!

субота, 16. март 2013.

Архикултура - архитектонске радионице у Мајдану

АРХИКУЛТУРА је програм архитектонских радионица који на савремен начин буди дечију свест о простору и подстиче на креативни приступ решавању проблема.
Pin It Now!

петак, 15. март 2013.

"Крудс" претпремијерно 16. и 17. марта

Нова 3Д авантура студија Dreamworks Animation,, “Крудс“, овог викенда ће бити претпремијерно приказана у биоскопима. Посетиоце у Београду и Новом Саду очекује дружење са глумцима и бројне забавне активности које тематски прате овај филм.
Pin It Now!

Златокоса на киосцима од 15.3!

Двадесет другу књигу у колекцији смо резервисали за причу о Златокоси која је поново актуелна након Дизнијевог анимараног филма из 2010.
Pin It Now!

Дечије Песничење сутра у REX-у

Настало из свакомесечног Песничења, Дечије Песничење даје подршку несташној, неуниформисаној дечијој сцени и омогућује сценско искуство првим стиховима, даје позорност првим креативним скоковима и искорацима најмлађих.
Pin It Now!

четвртак, 14. март 2013.

Ново из Креативног центра - "Архитектура" - прочитајте интервју са ауторком и освојите књигу!

Архитектура,  ауторке Драгане Јокић и са илустрацијама Душана Павлића, ново је издање Креативног центра, објављено у едицији Сазнај и пробај.
Pin It Now!

среда, 13. март 2013.

ДЕМУС 2013 - Дечје музичке свечаности од 19. марта

У Великој сали Дечјег културног центра Београд, Таковска 8, у уторак, 19. марта, у 10 часова, почиње Градско такмичење музичких секција основних школа - Дечје музичке свечаности ДЕМУС 2013.
Pin It Now!

уторак, 12. март 2013.

Бесплатна онлајн припремна настава за матуранте

Mala-matura.com је пројекат бесплатне онлајн припремне наставе за завршни испит, настао под покровитељством Средње школе за информационе технологије ИТХС, акредитоване од Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије.
Pin It Now!

Невероватни креативни оброци Иде Скивенес

Ида Скивенес је Норвежанка која је стекла скоро 50.000 пратилаца на Инстаграму у року од седам месеци током којих објављује фотографије својих визуелно занимљивих оброка.
Pin It Now!

понедељак, 11. март 2013.

Болница као играоница

Woodland Wiggle је интерактивни зид који је дизајнирао британски визуелни уметник Крис О Ши, и коме је намена да подстиче децу на игру и покрет.
Pin It Now!

Мартовски Родитељ&дете је изашао!

Нови, мартовски број магазина Родитељ & дете је на киосцима! У питању је породични магазин, оригиналан и другачији по темама које обрађује и начину на који то ради.
Pin It Now!

недеља, 10. март 2013.

Ново, допуњено издање „Од речи до речи“ Јелице Грегановић

У петак, 8. марта, у Делфи Кафеу у књижари Делфи СКЦ одржана промоција новог допуњеног издања књиге „Од речи до речи“ Јелице Грегановић.
Pin It Now!

Егмонт вам поклања "Микија Мауса" и "Принцезу" за март!

Мартовски Мики Маус је у продаји!
Pin It Now!

Резултати мартовске наградне игре Сариног кутка

Још једна наградна игра Сариног кутка је завршена!
Pin It Now!

Син као инспирација за причање фото-прича

Adrian Sommeling је Данац који се професионално фотографијом бави само две године, али је већ стекао велики број поштовалаца.
Pin It Now!

петак, 8. март 2013.

Вини Пу први пут на киосцима од 8.марта!

Књига Вини Пу је двадесет прва у колекцији Дизнијевих класика и није раније била део ове колекције.
Pin It Now!
Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу