Нешто тражите?

четвртак, 31. мај 2012.

Мало позориште Душко Радовић вам поклања карте!

Овог викенда, у Малом позоришту „Душко Радовић“ на репертоару су следеће представе:

Pin It Now!

Ваше дете против велемајстора!

Атрактивна шаховска представа “Симултанка на отвореном” биће одржана у недељу, 3. јуна, у делу Кнез Михаилове улице и Калемегдана, под покровитељством града Београда.
Pin It Now!

Сутра изложба Лего коцкица и Трансформерса



У Основној школи „1.300 каплара” (Панчина 1) на Звездари у суботу, 2. јуна, од 10 до 19 часова одржаће се изложба Лего коцкица и Трансформерс акционих фигура под називом „Дружимо се хумано”.
Pin It Now!

Cineplexx и Детињарије вас воде на Снежану и ловца!

СНЕЖАНА И ЛОВАЦ (SNOW WHITE AND THE HUNTSMAN)
Премијера 30. маја у биоскопима Cineplexx
У биоскопима од 31. маја 2012.
Pin It Now!

Суперкварт у радњи WannaBe&Toy

СУПЕРКВАРТ је нова шопинг зона у Беогрaду која обухвата улице Краља Петра, Узун Миркову и Змаја од Ноћаја.
Pin It Now!

La Leche - бесплатан курс дојења

La Leche Лига је основана 1956. те године у САД-у и од свог оснивања се бави помагањем мамама око дојења. Иза ове организације стоји тим стручњака, педијатра, антрополога и акушера из целог света.
Pin It Now!

среда, 30. мај 2012.

Капутићи с репићима

Иза бренда Little Goodall налази се америчка дизајнерка  Моли Гудел, талентована да дечије капутиће претвори у фантастичне костиме лисице, лава, сове, диносауруса и других животиња.
Свој мали бизнис води од куће, одгајајући дете, преко интернет продавнице на Etsy-ју. 
Pin It Now!

уторак, 29. мај 2012.

Ватромет у дечијој соби

Sotomoto је студио за дизајн који се налази у Њу Делхију у Индији. Основала су га два индијска дизајнера посвећена креирању живописних простора за децу. Концепт Sotomoto-а је комбиновање традиционалног индијског текстилног занатства са модерним тенденцијама. Резултат је ватромет боја и дезена са оригиналним печатом овог дизајнерског тандема.
Pin It Now!

Kреативнa радионицa „Инсекти освајачи”

Друштво хиспаниста и Природњачки музеј позивају најмлађе на креативну радионицу шпанског језика „Инсекти освајачи” у недељу 3. јуна 2012. са почетком у 11h, у Галерију Природњачког музеја, Мали Калемегдан 5, Београд.
Pin It Now!

Dolce & Gabbana Junior

 
Мешање дезена је хит ове модне сезоне, а модна кућа Dolce & Gabbana побринула се да својим малим муштеријама понуди моделе који као да су усправо стигли са недеље моде.
Pin It Now!

понедељак, 28. мај 2012.

Пелене као "еколошки" модни детаљ

gDiapers су платнене пелене са биоразградивим уметцима, који се могу бацити у шољу, али и користити као органско ђубриво! Осим једнократних, у понуди су и периви платнени улошци. Међу обожаваоце ове еколошке алернативе једнократним пеленама спадају и холивудске звезде Џулија Робретс и Гвинет Палтроу.
Pin It Now!

субота, 26. мај 2012.

Сарин кутак вам поклања хаљиницу!


Сарин кутак у великом стилу дочекује јун и почетак лета.
Pin It Now!

петак, 25. мај 2012.

ПЛИНК ПЛОНК: Од звука до музике - овог викенда на Миксеру

У оквиру радионице “ПЛИНК ПЛОНК: Од звука до музике” истражујемо како музички инструменти производе звук, како инструменту прићи без оптерећења и истражити све његове могућности. Намењена је деци узраста од 6-12 година (флексибилно).
Pin It Now!

"Лего" скоцкано

Ако ваша деца не могу да се одвоје од Лего коцки ни за тренутак, ово је добар начин да им учините забавнијим свакодневне активности, попут оброка или поспремања собе:
Pin It Now!

Прва обука за дуле у Србији

Како обавештава портал Најбоља мама на свету,  Удружење Снага рађања и Породично гнездо (Школа родитељства ) организују прву обуку за дуле у Србији, коју води Réka Dézsi CD (DONA) из Мађарске.
Pin It Now!

Освојите улазнице за "Људе у црном 3"

У филму “Људи у црном 3“, агенти Ј (Вил Смит) и К (Томи Ли Џонс) су се вратили у прави час.
Pin It Now!

четвртак, 24. мај 2012.

Направите чарапоземаљце!

Како од старих чарапа да направите меке играчке, уз мало конца и вате, можете научити уз сјајно и врло детаљно упутство које се налази на сајту Крпице и конци.
Pin It Now!

Почиње "Миксер" - преглед програма за децу


Четврти Миксер фестивал почеће сутра, 25. маја на новој локацији Савамали - на 11 хектара површине, у 40 објеката и на 70 локација на отвореном. Током девет дана фестивала 120 пројеката ће реализовати 2.500 учесника, које потписује 100 аутора из 50 земаља света.

Миксер фестивал и ове године мисли на своје најмлађе посетиоце и предвидео је простор посебно намењеном малишанима, како би подстицао дечије стваралаштво.
Pin It Now!

Одлазак Мориса Сендака

Амерички писац за децу и илустратор Морис Сендак, најпознатији по књизи "Тамо где су дивље ствари", умро је 8. маја у 84. години од последица можданог удара.
Pin It Now!

На спортским теренима код „Шумица” у суботу „Змајада”



На отвореним спортским теренима преко пута Центра за културу и спорт „Шумице” у суботу, 26. маја, у 10 часова одржаће се „Змајада”.
Pin It Now!

среда, 23. мај 2012.

Направите циркуски возић

Кутије од чаја, колаж папир, конопац, селотејп - и кишно поподне у претвориће се у забавну радионицу, а старе абалаже у омиљену дечију играчку. Упутство за израду возића доноси блог mer mag.
Pin It Now!

Extreme Intimo нова авантура!

Extreme Intimo се овог пролећа потрудио да нас баш развесели! Дизајнери су тропске боје и мотиве уклопили са њиховим препознатљивим пругицама и туфницама, доносећи нам колекцију којој стварно мало ко може да одоли.
Pin It Now!

понедељак, 21. мај 2012.

Нови ПИКОМ-ов квиз - Магични прозор за предшколце

Из Пикома стиже нови Квиз - Магични прозор за предшколце! Квиз садржи 48 нумерисаних илустрованих питања, "магични прозор" за очитавање тачног одговора и листиће за бележење резултата.
Pin It Now!

Пријавите се за радионице ДКЦ Мајдан на Миксеру!


ДКЦ Мајдан још једном излази из оквира свог дворишта а овога пута се премешта у Савамалу.

Као неизоставни парнтер креативним и иновативним платформама, ДКЦ Мајдан ће се ове године придружити и дечијем делу Миксер фестивала.
У оквиру Миксер фестивала ДКЦ Мајдан ће се представити са следећим радионицама:
Pin It Now!

Добитник "Гога хаљинице" је:

Још једна наградна игра се завршила.
Pin It Now!

Прва Версаће колекција за децу

Још на почетку своје каријере, Донатела Версаће размишљала је о лансирању Версаће колекције та децу, и ове године та идеја је коначно постала стварност.
Pin It Now!

недеља, 20. мај 2012.

Велика викенд акција у Idexe-у!

У Idexe-у је велика викенд акција! За сваки следећи одабрани артикал у оквиру једне куповине добија се све већи попуст! За други 20%, трећи 30%, четврти 40%...
Pin It Now!

субота, 19. мај 2012.

За мале "фотељаше"

SweetSeat je седиште дизајнирано тако да може да се уклопи на сваку столицу на безбедан начин. Дете је у идеалној позицији да једе, игра се и комуницира са остатком породице "у истој равни". Наравно, ова "слатка столица" може се користити и сама за себе.
Pin It Now!

Припремите се за Ноћ музеја - Propolis Books вас награђује!


Ноћ музеја само што није почела, и време је да се припремите за вечерашње путовање у свет уметности и науке читањем пригодне литературе. Зато је Propolis Books спремио прави поклон за вас - четири интерактивне књиге које ће својим занимљивим приступом ваше дете заинтересовати за свет узбудљивих истраживања и нових сазнања!
Pin It Now!

Вечерас "Ноћ музеја" - преглед програма за децу


Манифестација "Ноћ музеја" почеће вечерас у 18.00 сати, а више од 100 програма биће организовано на 67 места у Београду. Неке од институција спремиле су се да дочекају најмлађу публику:
Pin It Now!

петак, 18. мај 2012.

Прва берза играчака сутра у Калемегданском парку

ЈП „Београдска тврђава” и Клуб љубитеља играчака сутра од 11 до 17 часова на Калемегдану, код фонтане „Борба” организују прву берзу играчака.
Pin It Now!

"Вештице" и "Страшне приче браће Грим" - освојите карте!

Овог викенда, у Малом позоришту „Душко Радовић“ на репертоару су следеће представе:
Pin It Now!

Водимо вас у Cineplexx на "Осветнике"!

Марвел студио представља Марвелове „Осветнике“ – највеће окупљање суперхероја у историји, које укључује добро познате Марвелове суперхероје: Iron Man-а, Невероватног Хaлка, Тора, Капетана Америку, Хокаја и Црну Удовицу.
Pin It Now!

четвртак, 17. мај 2012.

Почиње сезона снижења у бутику Les petits!

Тмурно време заобишло је ових дана Светогорску улицу број 43, будући да су у Les petits стигле све најављене колекције, уневши у ово шарено цартво за децу и одрасле читаву палету ведрих пролећних и летњих боја. То није све - од сада све купце у овом бутику очекује још лепше време, јер управо почиње сезона сјајних снижења!
Pin It Now!

Креативна стрип радионица у Мајдану

У првој фази, бира се папир и склапју празни фанзини које ће учесници попуњавати својим кратким илустрованим причама.
Потом ће се осмишљавати сценарија и скице главних јунака.
Последњег дана наступа реализација стрипа!

Радионице су бесплатне.

Број деце је ограничен.

Сала: 1
Термин: субота и недеља (19. и 20. мај) од 13.00 до 15.00 сати.
Пријава на office@dkcmajdan.org.rs или телефоном на 414.3101
Pin It Now!

Тируриру торте - лепота је у детаљима

Уколико сте мислили да постоји идеја коју веште руке нису у стању да претворе у торту, ту смо да вас убедимо да сте погрешили.
Pin It Now!

Propolis Books вам поклања књигу "Матиш баш свуда"


У току је манифестација Мај - месец математике,  која има за циљ да деци и младима приближи ову науку и заинтересује их за свет бројева и формула. Тим поводом, издавач интерактивних књига за децу школског и предшколског узраста Propolis Books дарује читаоце Детињарија са 3 примерка књиге "Матиш баш свуда" ауторке Кристин Дал.
Pin It Now!

среда, 16. мај 2012.

Нова колекција Гвен Стефани

Нова колекција певачице и модне дизајнерке Гвен Стефани за амерички трговински ланац Таргет однедавно је у продаји.
Pin It Now!

Фестивал Толкинове фантазије

Поводом екранизације једног од највећих Толкинових дела, новеле “Хобит”, “Евенстар” организује, 19. и 20. маја, Фестивал Толкинове фантазије који ће се одржати у дворишту Капетан Мишиног здања (Студентски трг 1).
Pin It Now!

У недељу Београдска Coca-Cola бициклијада

Традиционална „Београдска Coca-Cola бициклијада“ коју организују Асоцијација „Спорт за све“, Скупштина града Београда и Coca-Cola систем, одржаће се по осми пут у недељу 20. маја.
Pin It Now!

Фестивал хорова деце и младих од 15. до 19. маја

Дечји културни центар Београд од 15. до 19. маја организује први музички републички Фестивал хорова деце и младих ФЕДЕХО.
Pin It Now!

уторак, 15. мај 2012.

Аудиција за хор Колибри

Kolibri.jpgРадио-телевизија Србије организује аудицију за пријем нових чланова у хор Колибри.
Pin It Now!

"Гога хаљинице" вас награђују!

 Све девојчице воле да понекад буду тип-топ од главе до пете, а Гога хаљинице прави су избор за свечане прилике попут рођендана, крштења, приредби... Израђене су од квалитетних материјала попут свиле, тафта и сатена, а како би чаролија била потпуна, украшене штрасом, тилом, перлицама, звончићима. И што је најбоље, једну од ових прелепих хаљиница или сукњи (по свом избору) на поклон ће добити најсрећнији читалац Детињарија!
Pin It Now!

Позориште "Код десет прстића"

О привременим тетоважама за прсте Хектора Серана већ смо причали на Детињаријама. Овај пут вам представљамо још занимиљивих реквизита за причање прича помоћу руку овог маштовитог дизајнера.  У питању су привремене тетоваже за шаке као и папирне лутке за прсте и шаке, са чељустима које се отварају и затварају покретима прстију. Уз овакав комплет, нема тог детета које не би заволело позоришне представе!
Pin It Now!

понедељак, 14. мај 2012.

Егмонт вам поклања 3х2 часописа!

Хорације је решио да се нашали са Микијем и приреди му мало изненађење! Али и Мики има план! Сазнајте ко ће се последњи смејати...

Pin It Now!

Фестивал позоришта за децу 19. пут

19. Међународни фестивал позоришта за децу биће одржан од 20. до 26. маја 2012. у Суботици, уз гостовања фестивалских представа у Војводини и другим крајевима Србије и репризу Фестивала у Сегедину, у суседној Мађарској.
Pin It Now!

субота, 12. мај 2012.

Småfolk - ретро долази!

Дански Småfolk (у преводу: "мали људи") основан је 2005. године и врло брзо постао препознатљив по својим ретро принтовима играчака, животиња, аутомобила, итд. Наравно, и по незаобилазном мотиву јабуке, која је њихов заштитни знак. Свака колекција овог бренда прави је празник за очи, а ви уживајте у најновијој, за пролеће-лето 2012.
Pin It Now!

петак, 11. мај 2012.

Сутра је фестивал писаца за децу "Витезово пролеће"!

Десети београдски фестивал писаца за децу "Витезово пролеће" биће одржан у суботу, 12. маја, од 18 часова у великој дворани Центра "Сава".
Pin It Now!

Cineplexx вам поклања улазнице за "Пупијеву потрагу"

Док слатког морског псића по имену Пупи заиграно лови застрашујући морски пас Јулије, Пупи бежи у далеке морске дубине, где још никада није био. С узбуђењем открива пространи вертикални корални гребен са јајашцима морских паса његове врсте. Али, тамо није сам. Два људска рониоца покушавају да сакупе јајашца. Упркос својим настојањима, Пупи не успева да заштити јајашца од ловокрадица.
Pin It Now!

четвртак, 10. мај 2012.

Концерт чланова "Мале школе рекенрола" код Авалског торња

Чланови "Мале школе рокенрола" наступиће у суботу, 12. маја, на Платоу Авалског торња, од 13 до 16 часова, најавили су данас организатори. Обраде хитова групе AC/DC, Боба Дилана, "Битлса", "Рибље чорбе", "Осмог путника" и других извешће око 50 "неких нових клинаца", узраста од 7 до 20 година.
Pin It Now!
Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу